política
09-10-2020 | 09-10-2020 #230

Setmana de mobilitzacions reivindicatives i actes commemoratius en el tercer aniversari de l’1-O: Inauguració de la Plaça 1 d’Octubre

230-setmana-de-mobilitzacions-inauguracio-de-la-placa-1-d-octubre-1602242953
Descoberta de la placa de la nova plaça de l’1 d’Octubre.

El passat divendres 2 d’octubre i, amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, l’Ajuntament va inaugurar oficialment la Plaça 1 d’Octubre, antic espai Mas Pla, tal com es va acordar, per majoria, amb els vots en contra del PSC i de C’s, en el Ple municipal ordinari del 26 de setembre de 2019.

×

La nova plaça, situada entre els carrers Camí Reial, Sant Miquel, Josep Brunés i Josep Tarradellas —antic Mas Pla—. va ser inaugurada per l’alcalde Oriol Lozano i pel President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent amb la descoberta d’una placa commemorativa després de la visita formal a l’Ajuntament, amb tota la corporació municipal i les activitats culturals posteriors.

A la placa commemorativa s’ha gravat una frase de Muriel Casals: «No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni».

L’acte, que va haver de ser traslladat per l’amenaça de pluja al Teatre de la vila i, que per tal de complir amb totes les mesures de seguretat, l’aforament a l’acte d’inauguració va ser limitat a 110 persones, amb reserva prèvia, va ser amenitzat amb les actuacions musicals d’un quartet musical, sardanes a càrrec de l’Agrupació Sardanista i una actuació de ball de gitanes a càrrec de les Colles de Ball de Gitanes de la vila. A més l’acte va comptar amb la presència de ciutadans i ciutadanes que van viure els esdeveniments de l’1 d’octubre de 2017, fent un recital del poema de Mercè Quiles.

Si l’acte l’obria l’alcalde Lozano, la cloenda la va realitzar el president, Torrent amb una oratòria ben fluida i sense cap discurs llegit, on va expressar el significat de l’1-O, dient que «representa l’esperit comunitari posat al servei de la construcció d’un futur millor per a les noves generacions».

Aquesta plaça i el seu espai públic disposarà finalment d’una denominació que l’identifiqui com a tal, dins el nomenclàtor municipal, ja que disposa de totes les característiques urbanes.

GALERIA

×