política
02-10-2020 | 09-10-2020 #230

Setmana de mobilitzacions reivindicatives i actes commemoratius en el tercer aniversari de l’1-O: Lectura del manifest de l’1-O

230-setmana-de-mobilitzacions-lectura-del-manifest-de-l-1-o-1601636251
Foto de grup amb l’urna de l’1-O després de la lectura del manifest.

En commemoració del tercer aniversari de l’1 d’octubre, dia que va marcar un «abans i després a les nostres vides», l’alcalde Oriol Lozano, a la Plaça de la Vila, va fer lectura d’un manifest en contra de la repressió de l’estat espanyol i en favor de la democràcia i de les llibertats.

×

A les 12:00 del migdia, la lectura del manifest per part de Lozano incloïa punts sobre l’empresonament dels «Jordis», l’exili i empresonament dels nostres polítics i la inhabilitació del president Torra, on tot això representa «un greu atemptat a l’autogovern de Catalunya; l’enèsima venjança dels poders de l’estat en la seva guerra bruta contra l’independentisme».

Segons les dades que va facilitar l’alcalde, a Catalunya hi ha 2.850 represaliats i represaliades. És per aquest motiu que «demanem amnistia, autodeterminació del poble català, i no ens cansarem mai de demanar la llibertat per a totes les persones perseguides, encausades i represaliades», segons paraules de Lozano.

A més, el manifest agraeix la gran feina de tots els voluntaris i voluntàries que van treballar i col·laborar per a que el dia 1 d’octubre de 2017 fos «un dia en el que vam assaborir la victòria de la democràcia, de les urnes i de la llibertat» i no un dia de «persecució judicial i repressió coartant de drets i llibertats».

Finalment, la lectura del manifest va realçar el valor social, històric, polític i democràtic de l’1-O, exigint «la llibertat per als presos i per a les preses, i el retorn dels exiliats i exiliades».

Finalitzada la lectura del manifest, Lozano va demanar als assistents a l’acte fer una foto de família, intentant respectar les mesures de seguretat adients al moment actual, i espontàniament, es va cantar «Els Segadors».

GALERIA

×