política
12-02-2021 | 19-02-2021

Recta final de la campanya electoral del 14-F

234-recta-final-de-campanya-1613116207

A punt de finalitzar aquesta campanya per a les Eleccions al Parlament 2021, els partits i coalicions cremen els últims «cartutxos» de la recta final per aconseguir el vot, principalment dels indecisos.

×

Partits i coalicions han continuat durant aquesta setmana amb mítings, bàsicament «on line» i per xarxes socials, petits actes i debats.

Actes i partits

Cs

Ciudadanos PsiP, conjuntament amb la cúpula del partit a Barcelona han continuat fent campanya al canal de YouTube, desenvolupant el seu programa electoral i reforçant-lo per les xarxes socials.

ERC

A banda de la participació al debat a Ràdio Palau aquest passat dijous, diversos actes i trobades han acompanyat a Esquerra aquesta setmana: Instagram Live amb la Najat, acte presencial a la Sala Polivalent i presentació del llibre amb la Jenn Díaz i la candidata Patricia Freire, acte telemàtic conjunt de l'Eix Republicà PsiP/Caldes, amb els presidents/es segons/nes, les dues candidates i els dos alcaldes.

Junts

Per la seva banda, Junts per PsiP-Junts va finalitzar la penjada de cartells, que han fet per etapes, el nou lluminós col·locat a la seva seu local, donant «llum» a Laura Borràs i el president Puigdemont, cada nit i durant la campanya de 19 a 22 hores, i una àmplia bustiada pel municipi.

PSC

Tot un seguit de missatges, piulades i divulgació telemàtica realitzades al llarg de la setmana per part del Partit Socialista recolzant al seu cap de llista, Salvador Illa.

Comuns

Per tal de recolzar la cap de llista dels comuns, Jéssica Albiach, Palau en Comú i Podemos Palau, dos grups sense representació parlamentària a l'Ajuntament en aquesta legislatura, ha unificat forces en aquesta campanya apuntant-se a la via telemàtica, a banda de la tradicional enganxada de cartells de la setmana anterior.

CUP-G

CUP, en coalició amb Guanyem Palau, han continuat amb el recolzament a Dolors Sabater per via telemàtica, evitant actes amb interacció social.


Els debats

Caps de llista a TV3

El passat dimarts 9 de febrer, els principals candidats a la presidència de la Generalitat van participar en un debat organitzat per TV3 i Catalunya Ràdio: Carles Carrizosa de Cs, Àngels Chacón del PDeCAT, Pere Aragonès d'ERC, Salvador Illa del PSC, Jéssica Albiach d'En Comú Podem, Dolors Sabater de CUP-Guanyem, Alejandro Fernández del PP, Ignacio Garriga de Vox i Laura Borràs de Junts.

Els candidats van debatre sobre quatre blocs principals en poc més de dues hores: la gestió de la pandèmia, les conseqüències econòmiques de la pandèmia, el model de país amb propostes econòmiques, socials, culturals i de benestar, i, finalment, els pactes postelectorals.

Tot un desplegament tècnic i humà per a aquest debat que, malgrat l'interès, poca profunditat de discurs i massa retrets entre partits en tan poc temps per a tants candidats.

Representants comarcals a Ràdio Palau

Aquest passat dijous, Ràdio Palau va emetre en directe per l'emissora i també per xarxes socials i el seu canal de YouTube, un debat a sis amb la participació de de 6 representants polítics de la comarca: Isabel Martínez, núm. 10 a la llista de Cs per Terrassa; Juli Fernàndez, núm. 17 a la llista d'ERC per Sabadell; Toni Morral, núm. 83 a la llista de Junts per Cerdanyola; David González, núm. 21 a la llista del PSC per Cerdanyola; Pau Gaitán, en representació dels Comuns per PsiP; i Dani Cama, núm. 40 a la llista de CUP-Guanyem per PsiP. Tots sis moderats pel director de Ràdio Palau, Eduard Garcia.

Per raons de seguretat, es va realitzar a la Sala Polivalent i no pas als estudis de Ràdio Palau. Durant 90 minuts, els representants polítics van debatre sobre tres blocs principals: la pandèmia, l'encaix de Catalunya i Espanya, i llibertat de propostes electorals.

A diferència del debat dels líders que van protagonitzar 48 hores abans a TV3, els representants van fer un debat net i calmat, no basat en retrets. Encara que en el debat encreuat acostuma a haver-hi diverses discrepàncies, en aquesta ocasió van ser molt moderades sense crispacions pronunciades.