política
05-02-2023 | 12-03-2023 #256

Cinc equips finalistes per a l'avantprojecte de la piscina municipal

256-primera-fase-de-l-avantprojecte-del-complex-esportiu-municipal-1675577962
Foto: Aj PsiP.

S'ha completat la primera fase el concurs de projectes obert l'any anterior per a la construcció del complex esportiu municipal amb piscina coberta en la que, finalment, es van presentar un total de nou equips. Ara, els cinc finalistes disposaran d'un mes per presentar la seva proposta arquitectònica a nivell d'avantprojecte. Tots els equips van visitar el solar municipal qualificat d'equipament esportiu on s'ubicarà el complex.

×

L'Ajuntament ja ha escollit els 5 equips d'arquitectura finalistes, d'un total de 9, que es van presentar al concurs de projectes del futur complex esportiu municipal amb piscina coberta.

Recordarem que aquest estiu passat es van publicar els plecs del concurs de projectes, en el que va intervenir un jurat format per arquitectes, tècnics de la Diputació i del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona COAC.

Barceló Balanzó Arquitectes, Brullet–De Luna i Associats, Josep Ferrando + Alex Gallego, BCQ Arquitectura Barcelona + Studio Pujol Sadovski, i Activitats Arquitectòniques, són els 5 equips d'arquitectes que han arribat a la fase final.

Ara, els cinc equips hauran de presentar una proposta arquitectònica del nou complex esportiu, aportant uns panells amb planta, alçats representatius, «renders» o fotografies realistes. Hauran de presentar també el pressupost en capítols; una memòria de la proposta arquitectònica amb les mesures d'eficiències energètica.

El passat 16 de gener, l'alcalde i regidor d'Esports, Oriol Lozano, acompanyat dels responsables dels cinc estudis finalistes i dels tècnics i tècniques municipals d'Urbanisme, va visitar el solar on s'emplaçarà l'equipament i va destacar que «comença el compte enrere per saber com serà el futur complex esportiu municipal. Ara arriba el moment de saber quin equip presentarà la millor proposta i posteriorment redactarà l'avantprojecte i el projecte executiu. Sabem que són 5 estudis d'arquitectura potents i amb molta experiència i segur que tindrem unes propostes de gran qualitat».

Cal recordar que l'estudi inicial proposa ubicar el complex esportiu en el solar municipal qualificat d'equipament esportiu situat a l'Avinguda Ebre amb Avinguda Maria Aurèlia Capmany, i tindria un total de 4.107,68 m2. A més, amb una inversió prevista inicial de 4,8 milions d'euros, dels quals 1,334 milions corresponen als espais esportius i 3,471 milions als espais complementaris i auxiliars. L'estimació del cost dels estudis és de 590.000 euros; l'estimació del cost de l'equipament i mobiliari, 200.000 euros; i les despeses de preobertura, 15.000 euros.

L'elecció de l'equip guanyador sortirà del veredicte d'un jurat, dos terços del qual disposaran de la titulació d'arquitectura i l'altre terç es designaran des de la Borsa de jurats del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. La proposta guanyadora es presentarà públicament a la ciutadania.


JMP 02022023 | Font: Aj PsiP