política
01-08-2022

Concurs de projectes del complex esportiu municipal amb piscina coberta

251-un-pas-mes-en-el-complex-esportiu-amb-piscines-1659331562

S'han publicat els plecs del concurs en el que intervindrà un jurat format per arquitectes, tècnics de la Diputació i del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona COAC.

×

Segons ha informat l'Ajuntament, s'ha convocat un concurs de projectes que es durà a terme en dues fases. En una primera, se seleccionaran cinc equips o despatxos d'arquitectes, valorant la seva experiència i qualitat arquitectònica demostrada en obres ja realitzades així com la seva capacitat de disseny i l'experiència en edificis energèticament eficients. A la segona fase, els cinc equips hauran de presentar una proposta arquitectònica del nou complex esportiu, aportant uns panells amb planta, alçats representatius, «renders» o fotografies realistes. Hauran de presentar també el pressupost en capítols; una memòria de la proposta arquitectònica amb les mesures d'eficiències energètica.

Hem de recordar que el 30 de juny de 2021, l'Ajuntament va fer públic l'estudi de viabilitat per al projecte de construcció de la futura Piscina Municipal, amb un resultat favorable al complex esportiu amb piscines.

Segons els plecs tècnics, el complex a projectar haurà de comptar amb l'ús d'energies renovables, aconseguir un edifici amb un baix consum energètic tendint al nZEB —consum gairebé nul al voltant de 100kWh/m² any—, construcció sostenible i respectuosa amb el medi ambient, solucions constructives passives per reduir la demanda energètica, ús racional de l'aigua, etc. També es demana que l'edifici faciliti el manteniment de les instal·lacions, per a facilitar la gestió diària i reduir el cost de manteniment. A més, que el projecte es realitzi amb tecnologia «Building Information Modeling» —BIM—.

La valoració de les propostes anirà a càrrec del jurat, del qual com a mínim 1/3 dels seus membres seran arquitectes i que comptarà amb tècnics de la Diputació i del COAC. Enlloc de fer una licitació en la que només es valora la baixa econòmica, l'Ajuntament ha optat per realitzar aquest concurs amb la intervenció d'un jurat per assegurar la qualitat arquitectònica del projecte, . Aquest procés, recomanat pel Servei d'Equipaments Esportius de la Diputació de Barcelona, també permet la màxima concurrència d'equips d'arquitectes.

Es valoraran les diferents propostes atenent a criteris de: Implantació urbana i relació amb l'entorn; Qualitats arquitectòniques; Adequació al programa funcional i a la proposta de gestió; Qualitat de sostenibilitat mediambiental i energètica; Adequació de la proposta al cost de referència i propostes de minimització dels costos de manteniment.

La informació facilitada per l'Ajuntament reflecteix que els equips no guanyadors del concurs tindran una indemnització de 3000 € per la feina realitzada. Respecte a l'equip guanyador del concurs se li podrà contractar la redacció de l'avantprojecte i del projecte executiu del Complex esportiu amb piscina coberta mitjançant procediment negociat sense publicitat, amb un termini de 9 mesos per redactar el document: 3 mesos per l'avantprojecte i 6 mesos per l'executiu, per un cost de 330.638,50 euros.


JMP 29072022 | Font: Aj PsiP