política
12-03-2023 #257

Presentació del projecte guanyador del complex esportiu municipal

257-projecte-guanyador-de-la-futura-piscina-municipal-1678610905
Foto: Aj PsiP.

Barceló Balanzó Arquitectes SLP ha estat l'equip guanyador del concurs d'idees per a la construcció del complex amb piscines, amb una proposta de sostenibilitat i integració en la zona verda de l'entorn paisatgístic de la Riera de Caldes. L'equip serà l'encarregat de la redacció de l'avantprojecte i del projecte executiu en un termini de 9 mesos.

×

El passat 11 de març, l'alcalde i regidor d'Esports, Oriol Lozano, va fer la presentació oficial del projecte guanyador en el solar on s'ha de construir el complex esportiu. Lozano va donar a conèixer els trets principals del document guanyador i va explicat com serà el nou complex a totes les persones que han assistit a l'acte.

Lozano va recordar el plantejament inicial del complex amb la realització de l'estudi de viabilitat i de l'anàlisi de l'entorn en un marc d'integració i de sostenibilitat. L'estudi inicial proposa ubicar el complex en el solar municipal qualificat d'equipament esportiu situat a l'Avinguda Ebre amb Avinguda Maria Aurèlia Capmany, i tindria una superfície total de 4.107,68 m2.

L'elecció de l'equip guanyador, Barceló Balanzó Arquitectes SLP, dels cinc que es van presentar, ha estat fruït del veredicte d'un jurat qualificat, dos terços del qual disposen de la titulació d'arquitectura i l'altre terç es van designar des de la Borsa de jurats del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

El projecte proposat serà un equipament que s'integrarà en l'entorn paisatgístic de la Riera de Caldes. La sostenibilitat i la integració en la zona verda estan en el centre del plantejament de la proposta, amb un equipament de baix impacte visual i alineat en l'entorn on s'ubica. Es preveu una construcció d'impacte zero, amb un edifici compacte, eficient i flexible de caràcter lleuger.

Ara, Barceló Balanzó Arquitectes, seran els encarregats de la redacció de l'avantprojecte i del projecte executiu del complex amb un termini de 9 mesos per redactar el document: 3 mesos per l'avantprojecte i 6 mesos per l'executiu, per un cost de 330.638,50 euros. I finalment es farà la licitació de la construcció de l'equipament, que també es preveu que es pugui adjudicar al mateix guanyador la direcció facultativa de les obres, en el moment que aquestes s'hagin d'iniciar.


JMP 11032023 | Font: Aj PsiP