empresa
30-10-2023 #264

Lliurament de premis de la 1a edició dels 'World Kombucha Awards'

264-entrega-de-premis-dels-wka-1698653301
Foto: WKA

A la cerimònia, es van lliurar premis en 2 categories de tast diferents i on, entre algunes empreses catalanes i espanyoles, hi van haver premiats de Tailàndia, Bèlgica, Regne Unit, Suècia, Japó, Xina, Letònia, Mèxic, Estats Units, Corea del Sud, França, Unió dels Emirats Àrabs, Eslovènia, Singapur i Dinamarca.

×

L'esdeveniment, dirigit per Jordi Canet, Director dels World Kombucha Awards —WKA—, va tenir lloc el passat 22 d'octubre al teatre El Casino, de Caldes. Va comptar, a més dels premiats i patrocinadors, amb la presència de Hannah Crum, presidenta de Kombucha Brewers International —KBI—; i d'Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui.

Recordarem que les sessions de tasts es van celebrar al setembre, on hi van participar un total de 150 Kombutxes provinents de 22 països diferents. Tot un èxit de participació que l'ha convertit en el concurs de referència del sector a nivell mundial.

Previ a la celebració de la cerimònia de lliurament de premis, l'associació sectorial Kombucha Brewers International va organitzar unes jornades de seminaris i networking per al dia anterior al certamen, fent més atractiva la presència de professionals a l'esdeveniment.

A més, i per involucrar la població, també el dia anterior a la cerimònia, es va realitzar un taller per ensenyar a fer kombutxa a casa que va impartir la gurú mundial, Hannah Crum, juntament amb Kendra Sepúlveda.


Premis i premiats

Una combinació de jutges formada per experts en cates altament qualificats, professionals del sector i bevedors de kombutxa amb experiència sensorial, van avaluar i jutjar fins a 12 categories de sabors i cinc categories especials, entre les 150 kombutxes presentades, a banda de premis al disseny de les ampolles, llaunes i embolcalls.


Categories de sabors

Un total de 12 categories segons els sabor de la kombutxa, amb 3 premis per categoria —or, argent i bronze—. A continuació, llistem els guanyadors de cada categoria:

  • Original: Kombucha vallesana natural, ValleSana —Mèxic—
  • Fruita única: Brava Limón, Brava Kombucha —Espanya—
  • Mix de fruites: Soul K «Bloody Booch», Soul K —Espanya
  • Fruites amb herbes i/o flors: Flor de Buganvilla, Isla —Illes Balears—
  • Fruites amb espècies: Kombucha núm. 2, The Green Geek —Tailàndia—
  • Herbes, Vegetals i espècies: Scoth Bonnet Chilli, Kompassion Kombucha —Escòcia—
  • Floral: Kombucha de Saüc, Kombucha La Valiente —Catalunya—
  • Amarga: Soul K «Super Roots», Soul K —Espanya—
  • Cafè: Cafè d'origen Etiòpia, Kombucha La Valiente —Espanya—
  • Forta: Hard Passion Fruit, Rudy's Kombucha —Letònia—
  • Llúpols: _Ship Kombucha Hop Breeze, _Ship Kombucha —Japó—
  • Signatura: Noble Crane - Organic Sencha Cultured Tea, Källsjö Bryggeri —Suècia—

Categories especials

A banda de les categories per sabors i per dissenys, també van ser premiades 5 categories especials: Millor Kombutxa, Millor Kombutxa ecològica, Millor Kombutxeria, Millor Kombutxeria primerenca, i Millor innonavió.

  • Millor Kombutxa: Soul K «Bloody Booch», Soul K —Espanya—
  • Millor Kombutxa ecològica: Soul K «Bloody Booch», Soul K —Espanya—
  • Millor Kombutxeria: Kombucha La Valiente —Catalunya—
  • Millor Kombutxeria primerenca: Kompassion Kombucha —Escòcia—
  • Millor innonavió: Isla —Espanya—

JMP 25102023 | Font: WKA