Comiat de la coordinadora de Càritas Parroquial, Francesca Casajuana, després de 10 anys al capdavant de l’organització
El passat divendres 30 d’agost, Francesca Casajuana, coordinadora de Càritas Parroquial Palau, va deixar el càrrec i va entregar les claus del local, situat al polígon de Can Cortès, després de 10 anys d’activitat ajudant les famílies necessitades de la vila.
La Francesca de «Can Lluís», com molta gen la coneix, ha tingut sempre el tarannà d’ajudar els més necessitats, ja des de petita. Una vida entregada a totes les entitats solidàries del poble. Des de fa 10 anys ha estat al capdavant de Càritas Parroquial, coordinant, recaptant, entregant aliments, roba, articles de primera necessitat, etc. A més, ha organitzat dinars solidaris amb música per als necessitats, com el que va fer el passat 9 de juny a la pista semicoberta del pavelló municipal de Palau, entre d’altres activitats solidàries.
La decisió de deixar la coordinació de Càritas Parroquial ha estat presa per el seu cap directe, el mossèn Prakash, rector de les parròquies de Sant Genís de Plegamans i de Santa Maria de Palau-solità, adscrit a la de Caldes de Montbui. Les raons per les quals el mossèn Prakash ha près aquesta decisió, segons explica Francesca, «l’actual Càritas Parroquial s’amplia i quedarà integrada dins d’una nova Càritas Interparroquial». La coordinació de la nova entitat estarà al càrrec d’una altra persona de confiança del mossèn.
Recordem que el mossèn Prakasch va ser el primer indi ordenat sacerdot a Catalunya. Va ser rector de la parròquia de Santa Maria de Palautordera abans que de les de Palau. Presideix l’ONG Haribala que lluita pels drets i la dignitat dels nens i nenes més desfavorits/es i intocables del seu poble, Koilakuntla, a l’Índia. També ha publicat un llibre biogràfic, «El sentit d’una vida», escrit per Eva Carrió amb pròleg d’Aisha Miró l’any passat.
Francesca Casajuana vol agrair l’ajut i la col·laboració per part d’entitats i empreses al llarg d’aquests 10 anys i, especialment remarcar, segons les seves paraules, «agrair a tots els meus companys de l’organització per la seva implicació i, sobretot, per la paciència en aguantar-me, ja que tinc un caràcter molt fort. Moltes gràcies, de debò».