política
25-03-2023 #258

Quarta i última Audiència Pública de la legislatura per retre comptes

258-ultima-audiencia-publica-del-mandat-1679769232

Oberta a la ciutadania, l'Audiència es va celebrar al Teatre de la Vila i, a més, es va emetre en directe pel canal de Youtube: «s'assoleix el 81% de compliment del Pla d'Actuació Municipal 2019-2023».

×

El passat 16 de març, el govern municipal va efectuar una nova Audiència Pública, la quarta i última d'aquesta legislatura, per informar a la ciutadania de l'estat de compliment del Pla d'Actuació Municipal —PAM— ara que s'arriba al final de mandat. Durant la sessió es va detallar aquelles accions que estaven finalitzades, en avançat estat d'execució, i les que encara estan en procés.

El PAM contempla 193 actuacions i ha estat l'instrument de planificació estratègica que ha marcat el full de ruta a seguir per l'Ajuntament durant la legislatura 2019-2023. El lloc triat per a l'Audiència, el Teatre de la Vila. Paral·lelament, es va emetre en directe pel canal de Youtube de l'Ajuntament.

Aquesta exposició pública es va realitzar estructurada en 6 blocs que, a diferència d'altres audiències, aquesta va fer referència tot el mandat. Les intervencions sobre la gestió d'aquests 4 anys les van fer, l'alcalde i regidor d'Esports i Recursos Humans, Oriol Lozano Rocabruna; i els tinents i tinentes d'alcaldia d'Educació i Cultura, Eva Soler; de Justícia Social, Patricia Freire; d'Ocupació i Benestar, Laura Navarro; de Ciutadania, Ignasi Fargas; i de Territori, Jordi Pujol.

Al llarg de l'Audiència, el govern municipal va exposar que 79 accions de les 193 previstes ja han finalitzat al 100%, com és el cas de la realització d'un estudi de viabilitat per a la construcció d'un complex esportiu municipal amb piscines, els processos participatius per transformar l'Avinguda Catalunya i Passeig de la Carrerada, disposar d'una pista d'atletisme, implantar la recollida porta a porta, obrir un punt d'informació d'habitatge local entre d'altres. De la resta,77 estan en curs, 22 es troben en estudi, 13 estan ja planificades, i només 2 encara s'han de començar a planificar.

Segons va indicar l'alcalde, Oriol Lozano, el nivell d'assoliment del PAM a aquestes alçades del mandat ha estat del 81% , malgrat les situacions que s'han patit arran de la pandèmia: «pensem que és un resultat molt alt i estem molt satisfets de la feina realitzada. Hi havien 6 objectius estratègics, 28 d'específics, i 193 actuacions, a més d'altres accions que s'han portat a terme i que no estaven incloses en aquest pla però que s'han hagut de realitzar».


JMP 19032023 | Font: Aj PsiP