política
27-11-2021 | 04-12-2021 #243

L'ordenança de seguretat viària, el pla de salut i el 25N a debat al Ple de novembre

243-resum-del-ple-ordinari-de-novembre-1638037790

Aquest mes, tot i que s'esperava l'aprovació dels pressupostos, cap menció al respecte en l'ordre del dia. Aquest fet indica que, probablement, hi haurà algun Ple de caràcter extraordinari abans de l'aturada nadalenca. La modificació de l'ordenança de circulació i seguretat viària, el nou Pla de Salut i el Dia Internacional contra la violència envers les dones van ser alguns dels punts a debatre a la sessió plenària de novembre.

×

Certament, novembre acostuma a ser el mes per debatre i aprovar els pressupostos per a l'any vinent. Malgrat això, aquesta vegada no ha estat així.

Abans de començar l'ordre del dia, l'alcalde, Oriol Lozano va tenir unes paraules en contra de la decisió del Tribunal Suprem al respecte de la immersió lingüística a Catalunya i l'obligatorietat de realitzar el 25% de les classes en castellà, d'una banda. D'altra, totes les regidores van fer lectura del manifest del 25N.


Ordre del dia: punts destacats

#. La modificació del règim de retribucions establert per als membres de la Corporació, assistència a les sessions i dotació econòmica dels grups polítics per al 2022, va ser aprovada per unanimitat.

Les retribucions han pujat un 2% respecte del 2019, última vegada que es van tocar, fixant el sou anual brut per a l'Alcaldia-Presidència en 47.020,61 euros.

#. La modificació de l'ordenança fiscal núm. 15 sobre la taxa per l'ocupació de terrenys dús públic amb finalitat lucrativa i del calendari fiscal, aprovada per majoria amb l'abstenció del PSC.

Aquesta modificació anul·la la quota tributària per a les terrasses de bars i restaurants sobre l'ampliació de les mateixes, establertes inicialment en cinc euros per taula i dia. També es modifica el calendari del pagament de la taxa de teleassistència, passant de trimestres a quadrimestres.

#. La modificació de crèdits núm. 22, aprovada per unanimitat.

Aquesta nova modificació, per un import de 954.461,82 euros del romanent líquid de la Tresoreria, es destinarà a la urbanització del Carrer de Plegamans.

#. L'aprovació inicial de l'ordenança general de subvencions i les bases reguladores de les subvencions a entitats sense afany de lucre, per regular l'activitat subvencionadora, novament aprovada per unanimitat.

#. La modificació de l'ordenança de circulació i seguretat viària de l'Ajuntament, també aprovada per unanimitat.

Aquesta ordenança no es modificava des de l'any 2011. Els punts més destacats fan referència a la prioritat màxima als vianants, noves i més senyalitzacions, limitació a 30 km/hora a tota la zona urbana —50 km/hora a l'avinguda Catalunya i 10 km/hora a les zones de vianants—, l'obligatorietat de l'us de casc a les bicicletes, a l'igual que totes les normes per als patinets elèctrics: a partir dels 14 anys, obligatorietat de casc, circular exclusivament per via pública i no per zona de vianants, respectant totes les normes de circulació, que entraran en vigor a partir de l'1 de gener.

#. El Pla Local de Salut, aprovat per unanimitat.

El PLS 2020-2024 és el marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut que es desenvolupen a nivell de govern local i és l'instrument que ordena el procés de millora de l'entorn per fer del municipi un context més saludable. A més, és el resultat de l'anàlisi de la realitat, la participació ciutadana feta aquest any, la revisió tècnica i política elaborada i una aposta per treballar en l'àmbit de proximitat de la ciutadania i per incidir en un escenari favorable per al treball sobre els determinants de la salut amb l'objectiu de reduir les desigualtats en salut.

#. La urbanització del Carrer Plegamans en 3 fases, amb una durada de 6 mesos, per un import de 954.461,82 euros —modificació crèdits 22—, va ser aprovada per unanimitat.


Ordre del dia: mocions

#. L'única moció en l'ordre del dia, presentada per ERC amb l'adhesió del PSC, JxP-Junts i Primàries, amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones, també va ser aprovada per unanimitat.


JMP 26112021