política
03-07-2021 | 15-07-2021 #239

Una nova modificació de crèdit, l'adjudicació de la contractació de les obres de la nova biblioteca i la municipalització de l'aigua, a debat

239-resum-del-ple-ordinari-de-juny-1625295636

Nova sessió plenària amb punts interessants com una nova modificació de crèdit, l'adjudicació final de la contractació de les obres de la nova Biblioteca Municipal, o el referèndum per a la municipalització del subministrament de l'aigua, entre d'altres.

×

Novament de manera presencial, des de la sala Polivalent, es va du a terme l'últim Ple ordinari i, com de costum, l'alcalde, Oriol Lozano va dedicar unes paraules als indults i retorn a casa dels presos polítics.


Ordre del dia: els punts

#1. L'aprovació de l'acta de la sessió del ple de data 26 de maig de 2021, aprovat per unanimitat.

#2. L'aprovació inicial de l'expedient de modificació de crèdit núm. 11/2021, aprovat per majoria, amb l'abstenció del PSC.

L'onzena modificació de crèdit que afecta a 5 suplementacions i a la creació d'una nova partida pressupostària: 40.000 euros més per a la partida de prestacions d'altres serveis, 4.000 euros més per a la partida d'aportacions a projectes supramunicipals, 2.141 euros per a la partida de serveis d'atenció als usuaris, 12.000 euros més per a la partida de serveis de salut pública, i 5.800 euros més per a la partida d'aportacions al consorci de residus del Vallès Occidental. Afegint els 17.434 euros de la nova partida per al conveni amb l'AFA de l'institut Ramon Casas i Carbó per a contingut escolar, la modificació total final de crèdit suma 81.375 euros.

#3. L'aprovació de la modificació de l'Ordenança Fiscal núm. 24, exercici 2021, referent al canvi en la taxa de prestacions de serveis culturals i socials de teleassistència amb la Diputació de Barcelona per al període 2021-2025, aprovada per unanimitat.

#4. La sol.licitud de bonificació de l'impost sobre construccions, instal.lacions i obres liquidat amb motiu de les obres de reforma i ampliació habitatge unifamiliar entre mitgeres —rehabilitació de la façana— a la finca situada a l'Av. Catalunya, també aprovada per unanimitat, ja que compleix tots els requisits per a la bonificació de fins el 95% de l'ICIO.

#5. L'aprovació definitiva del pla parcial urbanístic del Sud 10 Industrial Llevant de PsiP, aprovat per majoria, amb el vot en contra del grup Primàries que, encara que en l'aprovació inicial va votar afirmativament, ara no ho veu tant clar i al·lega que hi han d'altres possibilitats.

#6. L'aprovació de l'acta relativa a les operacions de delimitació entre els termes municipals de Sta. Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, referent als ajustaments en els límits de cada municipi, respectant canonades i polígons, novament aprovat per unanimitat.

#7. L'aprovació de la xifra de població, data referència 1 de gener de 2021, amb un total de 14.892 habitants, òbviament, aprovada per unanimitat.

#8. L'adjudicació de la contractació de les obres de construcció de la Biblioteca i l'Arxiu Municipal de PsiP, aprovada per unanimitat.

Un pas més per a la construcció de la nova biblioteca. L'adjudicació de les obres és per a «Romà Infraestructures i Serveis», per l'experiència, la certificació energètica i les millores presentades. La previsió és que les obres s'iniciïn al setembre. L'import: 3.789.008,58 euros + IVA l'edifici, i 239.702,16 euros + IVA la urbanització.

#9. L'adjudicació de la concessió demanial d'un espai de l'equipament municipal «Masia Can Falguera» per destinar-lo a activitats culturals, educatives i lúdiques, aprovada per unanimitat. Teia Moner serà l'adjudicatària, amb un contracte de 15 anys i amb un cànon de 250 euros mensuals exempts d'IVA. Moner vol crear el Museu Internacional de les Titelles.

#10. La consulta popular per via de referèndum d'àmbit municipal, relativa a canvis en la modalitat de la gestió d'un servei bàsic d'abastament d'aigua potable, aprovada per unanimitat.

Segons va exposar el regidor de govern, Sergi Plaza, el contracte amb CASSA s'ha prorrogat fins l'any 2022 i creuen convenient aprofitar aquest temps per a aconseguir la municipalització el subministrament d'aigua. Emparats per la llei, a través d'aquest referèndum —recordem que l'ha d'aprovar l'estat espanyol— els habitats de PsiP podran decidir si la gestió del subministrament es fa pública o no, a través de la pregunta: «Voleu que PsiP gestioni l'abastament d'aigua potable de forma pública i directe?»

#11. L'aprovació de l'inici del procediment de modificació de la forma de gestió del servei d'abastament d'aigua potable del municipi, que va ser aprovat per majoria, amb el vot contrari de Cs i del PSC.

Si bé el punt anterior, referent al referèndum, era aprovat per unanimitat, en aquesta ocasió no ha hagut quòrum entre partits. El govern vol tenir tot preparat per a que, quan es faci la consulta i guanyi el Sí, majoritàriament, tenir el procediment ja iniciat. La possible adhesió a CONGIAC —Consorci de Gestió Integral d'Aigües—, per a la designació de l'empresa pública GIACSA per a la gestió va provocar que PSC i Cs no veiessin el tema clar, decidint votar en contra.

#12. L'aprovació inicial del nou reglament del cos de la Policia Local, aprovat per unanimitat.

Aquest nou reglament pretén situar la Policia Local al segle XXI, regulant el Codi ètic i de conducta, reestructuració de comandaments, d'uniformitat. A més, pretén regular la segona activitat, els premis i recompenses, la proximitat i l'atenció ciutadana. També preveu la creació d'una unitat d'atenció a la dona.

#13. L'elecció de Jutge/essa de Pau titular, que va recaure en Maria Lucia Leo Bermejo, per majoria.

#14. L'aprovació del II Pla d'Igualtat de Gènere per a la ciutadania de PsiP, 2021-2024, novament aprovat per unanimitat.


Ordre del dia: les mocions

#15. La moció presentada pel grup Ciutadans, per a proposar l'estudi i la implementació d'una àrea de servei i d'aparcament per a autocaravanes, aprovada per majoria, amb el volt en contra de Primàries.

Aquesta proposta de Cs ve donada pel creixent recent d'aquest tipus de turisme vacacional de pas, aprofitant la ubicació estratègica del municipi respecte de pobles interiors i la proximitat de la C-59 i l'AP-7. Amb uns serveis mínims d'aigües, de residus i d'informació turística, el municipi es podria col·locar en el mapa europeu d'autocaravanes.

#16. La moció presentada pel grup PSC-CP, per l'adhesió de l'Ajuntament a la campanya «Món Local Covid-19» del Fons Català de Cooperació, aprovada per unanimitat, amb l'adhesió de totes les forces polítiques.

Ajudar a passar la pandèmia a països més vulnerables a través de dues propostes: 5.000 euros com a resposta d'emergència a l'Índia, i 5.000 euros per a la campanya «xeringues per a Cuba».

#17. La moció presentada pels grups ERC-AM i Primàries, respecte l'informe de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, aprovada per majoria amb el vot en contra de Cs i PSC.

La moció pretén manifestar la satisfacció amb la resolució d'Europa, d'una banda, i acabar definitivament amb totes les causes obertes derivades de l'1-O. Cs no va voler entrar en debat, al respecte, mentre que el PSC va al·legar que és necessària una «solució dialogada» i que la moció obvia diferents aspectes que hi són a l'informe del Consell d'Europa.


Ordre del dia: propostes d'urgència

#18. Donar compte de les resolucions emeses per l'alcaldia i acords de la junta de govern local des de l'última sessió plenària, que, òbviament, han estat enviades a tots els grups.

Com a proposta d'urgència, no n'hi va haver cap en aquesta sessió plenària.


JMP 30062021