política
30-10-2021 #242

Les ordenances fiscals i la implantació de nous cicles formatius, a debat al Ple d'octubre

242-resum-del-ple-ordinari-d-octubre-1635578105

Aquest mes, les ordenances fiscals, el reglament del servei pistes de pàdel, l'ordenança reguladora de la recollida de residus, l'explotació de punts de recàrrega dels vehicles elèctrics i la implantació de nous cicles formatius, entre d'altres punts a debatre a la sessió plenària d'octubre.

×

Aquesta vegada, poc més de dues hores per a debatre tots els punts i mocions de l'ordre del dia, que va començar amb la lectura d'un manifest a favor dels afectats pel volcà de l'illa de La Palma.


Ordre del dia: punts destacats

#. Les Ordenances Fiscals per al 2022, un dels punts importants de la sessió, aprovades per majoria amb l'abstenció del PSC i Cs.

La proposta de l'equip de govern per al proper any passa per la congelació dels impostos principals, com l'IBI, lICIO, l'IAE i l'IVTM. A més hi haurà una bonificació del 50% de l'IBI a les empreses —bàsicament, bancs i entitats financeres— que disposin d'habitatges i els destini a habitatge públic o protecció oficial. A més, si es reformen habitatges existents amb destinació a protecció oficial seran bonificats amb un 95% de l'ICIO. Bonificació del 10% de la taxa de residus municipals pel correcte ús del nou sistema de recollida porta a porta. L'impost de terrasses per a la restauració es manté, però amb el doble d'ocupació que, a diferència dels paradistes dels mercats, aquests no pagaran els sis primers mesos.

#. La modificació pressupostària en modalitat de transferència de crèdit —modificació núm. 17—, aprovada per unanimitat. Aquesta modificació compensa un desequilibri de 47.000 euros, a favor de l'assistència d'òrgans col·legiats amb minoració de 7 petites aplicacions pressupostàries.

#. La modificació puntual del POUM per l'assignació d'us d'allotjament dotacional a una finca municipal, aprovat per majoria, amb el vot en contra de Cs i PSC.

La postura en contra de Cs i PSC ve donada, principalment, pel rebuig veïnal i al projecte que al·leguen que no se'ls va informar correctament, com ja s'ha explicat en d'altres sessions.

#. El reglament del servei de les pistes de Pàdel de Can Falguera i dels altres serveis, va ser aprovat per unanimitat, mentre que els preus de les classes de pàdel van ser aprovats per majoria, amb l'abstenció de Cs i el vot en contra del PSC.

#. L'ordenança reguladora de la recollida de residus, tema d'actualitat pel canvi de modalitat, va ser aprovada per majoria, amb el vot en contra del PSC.

Bàsicament es tracta del conjunt de mesures i reglaments per al nou sistema de la retirada de residus, incloent les sancions.

#. L'adjudicació de la concessió denial per a la instal·lació, manteniment i explotació d'estacions de recàrrega de vehicles elèctrics, aprovada per unanimitat.

Una iniciativa per al foment d'energia neta, com a necessitat recollida al Pacte de Poble. Iberdrola s'emporta la concessió amb els 100 punts obtinguts, 11 anys prorrogables 5 anys més.


Ordre del dia: mocions

#. L'única moció en l'ordre del dia, presentada per tots els grups municipals, per a la implantació de nous cicles formatius al municipi, òbviament, aprovada per unanimitat.


Ordre del dia: propostes d'urgència

#. La moció d'urgència d'ERC i JxP-Junts, en relació a la sentència que anul·la el mètode de l'impost de la plusvàlua municipal, va ser votada per punts, a petició del PSC, per discrepàncies amb el primer acord sol·licitat, el de la reprovació als governs successius per la «deixadesa», aprovada per majoria, amb l'abstenció de Cs i el vot en contra del PSC. Els altres punts, l'exigència immediata de la nova metodologia de càlcul de la plusvàlua; la formació d'un fons extraordinari per a compensar les pèrdues metre no es tingui la nova metodologia; i la creació d'un fons permanent compensatori, van ser aprovats per unanimitat.


JMP 29102021