política
30-10-2021 | 30-10-2021 #242

El PSC creu necessària la implantació de nous cicles formatius a Palau

242-el-psc-demana-aposta-per-mes-cicles-formatius-a-psip-1635577974

El PSC de Palau va mantenir una reunió de treball amb el diputat Pol Gibert per tractar diversos assumptes d'importància per a la vila. Entre d'altres temes, els socialistes defensen que la manca de recursos no pot ser una excusa per justificar els dèficits de l'oferta de places d'FP, atès que l'Estat ha transferit 2.160 milions d'euros a Catalunya per a Educació.

×

En roda de premsa davant l'IES Ramon Casas i Carbó, el PSC de Palau va compartir la necessitat de que el Departament d'Educació treballi en l'estudi, i posterior implantació, de nous cicles formatius —tant de grau mitjà com superior— per tal d'incrementar l'oferta pública de cara als propers cursos escolars i, d'aquesta manera, fer front a la manca de cicles formatius a la vila. Aquesta es una de les principals conclusions extretes de la reunió que va mantenir l'agrupació local del PSC amb el diputat al Parlament de Catalunya, Pol Gibert, i responsable de Treball del Govern Alternatiu de Catalunya, segons va expressar el portaveu del grup municipal del PSC, Marc Sanabria.

Sanabria va aprofundir en el fet de que, actualment, el municipi compta només amb un únic cicle formatiu de grau mitjà, concretament de Tècnic en gestió administrativa. Aquest cicle compta amb unes 30 places per curs, una xifra que s'ha mostrat clarament insuficient per a un municipi de gairebé 15.000 habitants. Si es realitza una comparativa amb viles i ciutats de la forquilla d'entre 10.000 i 20.000 habitants de la zona territorial del Vallès, observarem que en altres municipis semblants al nostre, s'ofereix més d'un cicle formatiu —tant mitjà com superior— de diferents famílies professionals. D'aquesta manera es diversifiquen les opcions i es permet a l'alumnat poder escollir d'altres carreres professionals més properes als seus domicilis. «Des del PSC, estarem al costat de la comunitat educativa per defensar una major oferta de cicles a Palau-solità i Plegamans», segons va dir el portaveu Sanabria.

Per la seva banda, el diputat socialista del Vallès Occidental, Pol Gibert, en la seva visita al municipi, també va expressar la seva preocupació per la manca de cicles formatius tant de grau mitjà com de grau superior a la vila: «un municipi de més de 15.000 habitants, amb un teixit empresarial tant potent, està necessitada de mà d'obra qualificada».

A banda de la situació dels cicles formatius a Palau, durant la reunió es varen tractar diversos assumptes, especialment els que són competència de la Generalitat de Catalunya, com la reobertura del CAP els dissabtes, el seguiment del projecte del Polígon d'Activitats Econòmiques de Llevant, la nova passarel·la de vianants de la C155 per donar servei al barri de Can Parera, la subvenció pendent per a la construcció de la nova Biblioteca i actuacions relacionades amb la mobilitat i les infraestructures viàries.


JMP 27102021 | Font: PSC PsiP