política
26-02-2021 | 26-02-2021 #235

El PSC reclama la reobertura de dissabtes al CAP palauenc

235-psc-vol-recuperar-els-dissabtes-al-cap-1614342222
Els grup socialista a la roda de premsa. [Foto: PSC].

Els socialistes demanen tornar als horaris d'obertura del Centre d'Atenció Primària que hi havia abans de la pandèmia, com ja s'ha fet a altres municipis, obrint de nou els dissabtes, i proposen que s'estudii obrir, de forma continuada, de dilluns a diumenge, de 8 a 24h.

×

En roda de premsa davant el CAP Palau, el passat 23 de febrer, el PSC va presentar la moció que durien al Ple de febrer per a instar al Departament de Salut de la Generalitat, la reobertura de forma immediata del servei d'Atenció Primària els dissabtes al CAP PsiP, i exigir el retorn de l'assistència prestada abans de la pandèmia de dilluns a dissabte.

El grup socialista creu que ha passat temps més que suficient per a que el Departament de Salut hagi organitzat els serveis de salut del territori i hagi realitzat les mesures pertinents per tal de recuperar els serveis sanitaris tancats durant la pitjor fase de la pandèmia.

Segons el portaveu socialista, Marc Sanabria, «a la comarca, s'han anat recuperant els horaris reduïts que es van aplicar a diferents CAPs durant la pitjor fase de la pandèmia a la passada primavera». «Municipis amb població similar ja disposen dels seus serveis de salut primària plenament operatius. Ara toca que la Generalitat compleixi amb la ciutadania de la vila, que veu com ha de desplaçar-se a altres municipis per rebre l'atenció que abans rebien a Palau» va reblar Sanabria.

Els socialistes van recordar l'aprovació d'una moció per una atenció primària forta on es va acordar exigir l'obertura dels CAPS i consultoris que es van tancar total o parcialment durant la pandèmia.

Per altra banda, la moció inclou la petició a la Generalitat de l'inici dels treballs per a l'ampliació dels horaris del CAP local, similars a altres municipis, amb l'obertura de dilluns a diumenge i amb majors horaris nocturns fins les 24 hores.