política
14-05-2020 #226

Proposta del PSC d'un paquet de mesures per a la dinamització comercial i econòmica de la vila

×

«Part dels recursos necessaris per implementar les mesures poden sorgir de despeses que ja no es podran executar aquest any com esdeveniments culturals, comercials i de l'adaptació de la Festa Major a les mesures de control d'aforament».

Així comença l'última proposta del PSC, segons expressa l'últim comunicat de premsa del passat 5 de maig, fent pública una proposta de paquet de mesures per a la dinamització comercial i econòmica per pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre els comerços, autònoms, pimes i empreses afectades.

Aquestes mesures tenen dos objectius ben clars: d'una banda, esmorteir la baixada d'ingressos i la pèrdua de vendes; d'altra banda, complementar altres ajudes de diferents administracions, amb la reactivació econòmica posterior, un cop finalitzi la situació de confinament actual.


Propostes

  • Ajuts directes de fins a 1.000€ per a comerços, autònoms i Pimes que han vist reduïts els seus ingressos.
  • Pla de dinamització comercial: Ajuts indirectes per fomentar una campanya de compra al comerç local amb un sistema de promocions.
  • Subvencions per finançar l'adquisició de plataformes tecnològiques per a la venda online de comerços amb venda presencial.
  • Mantenir la suspensió de les i taxes ja anunciada mentre duri el confinament.
  • Rebaixa de la taxa de terrasses per la resta de l'any i increment de l'espai sense cost si s'estableixen mesures de distància social.
  • Pla d'inversió pública: creació d'un pla extraordinari d'obra pública per a Pimes i autònoms locals: lampisteria, feines de paleta, fusteria, pintura, obres, jardineria, etc.
  • Plans d'ocupació extraordinaris: creació de noves places de Plans d'ocupació destinades a noves persones aturades.
  • Nova unitat d'acompanyament per trobar finançament, subvencions i ajuts públics arran de la Covid-19: creació d'unitat especialitzada en l'acompanyament per la captació dels ajuts econòmics derivats de la crisi de la Covid-19 coordinada des de Palau Avança.