política
14-05-2020 #226

El PSC proposa la creació de la «Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Palau-solità i Plegamans»

×

«La situació excepcional que actualment estem vivint, a conseqüència de la pandèmia derivada de la Covid-19 i les greus conseqüències socials i econòmiques que se'n derivaran, ha fet que el PSC de Palau es replantegi la manera d'entendre la política en l'àmbit local, amb una unió imprescindible de voluntats sense precedents per enfortir les estructures municipals i per fer front a les necessitats de la ciutadania, a curt i mitjà termini».

Amb l'obligada prudència que imposen les incerteses al voltant de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19, ara s'està entrant en la fase de definició de l'estratègia de retirada de les restriccions del confinament i caldrà afrontar mesures per impulsar la reconstrucció social i econòmica del nostre municipi.

El PSC creu que també l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha de contribuir de manera solidària i conjunta en aquesta difícil tasca, a l'igual que els diferents nivells institucionals han desplegat una sèrie d'accions per frenar al màxim els efectes de la pandèmia. A més, la col·laboració de tothom, de totes les forces polítiques i de tots els agents socials i econòmics de la nostra vila, tant públics com privats, ha de fer possible una reactivació econòmica i social sòlida i solidària, que no deixi ningú enrere.

Ja que ara tocarà començar a preparar la recuperació de l'economia local i, ara més que mai, caldrà situar les persones i les seves necessitats al centre de l'acció de l'administració pública, el PSC apel·la una unió de voluntats sense precedents per reactivar la societat i l'economia.

Per l'interès general i, sent conscients d'allò que la ciutadania espera dels seus representants públics, el PSC entén que cal una resposta extraordinària de tots els grups polítics municipals, a una situació excepcional que ens afecta a tots.

Per això, el PSC de Palau proposa que:

Amb l'acord i participació de tots els grups municipals i agents implicats, es constitueixi la Taula per la reconstrucció social i econòmica de la vila, amb l'objectiu d'assolir el consens polític i social per identificar els problemes i necessitats i estructurar l'estratègia de recuperació.

La creació d'aquest espai de treball, establir els seus àmbits d'actuació i determinar la seva organització, són les accions que des del PSC proposen com a primera tasca i que han de ser fruit del debat i les aportacions de tots els grups polítics del municipi.