política
29-01-2021 | 29-01-2021 #234

Reactivació del projecte SUD de Llevant i PAU de Can Planes

234-projecte-sud-de-llevant-i-pau-de-can-planes-1611914130
El Grup PSC-CP i el diputat Pol Gibert a la roda de premsa.

Més d’un any després del revès sofert, es torna a reactivar el projecte que impulsa el grup municipal PSC-CP per a la urbanització del sector d’activitat econòmica SUD de Llevant i del Polígon d’Actuació Urbanística de Can Planes i pel foment de més de 750 nous llocs de treball, aprovat inicialment a l’anterior mandat socialista i rebutjat posteriorment per l’actual equip de govern.

×

El passat 26 de gener, el grup municipal PSC-CP va comunicar, en roda de premsa presencial, la reactivació del projecte SUD de Llevant i PAU de Can Planes. L’acte va comptar amb la presència dels membres del grup socialista i del diputat al Parlament de Catalunya i candidat del PSC al 14F, Pol Gibert.

El líder socialista, Marc Sanabria, va anunciar l’aprovació del conveni entre l’Institut Català del Sòl —INCASOL— i l’Ajuntament, un projecte que sempre ha defensat el PSC i que, probablement, és «el més important dels últims 30 anys al municipi, pel seu desenvolupament social, econòmic i de futur».

Aquest projecte verd i sostenible permetrà la creació de més de 750 llocs de treball i que, en l’actual etapa de la pandèmia, «significarà» una eina de reindustrialització del territori i del desenvolupament econòmic «postcovid», va detallar Sanabria.

El cap de partit va recordar que la moció que van presentar a la sessió plenària de novembre de 2019, per a la continuïtat del projecte iniciat al mandat anterior, liderat per Teresa Padrós, i que es va aprovar al juliol de 2018, va ser rebutjada per l’actual equip de govern.

Per a Sanabria, aquest conveni representa «la col·locació de la primera pedra del projecte que creiem tan necessari per al nostre poble».

Per la seva banda, el diputat Pol Gibert va dir que Palau és una peça clau per al teixit industrial, trobant positiva la notícia de l’aprovació d’aquest conveni.

A més, Gibert va remarcar que la indústria és vital, mostrant certa preocupació perquè «encara hi ha partits a la comarca oposant reticències a l’hora de desenvolupar sectors econòmics tan importants com és la indústria, amb línia amb el que está fent el govern de l’estat i amb línia del que fa la Unió Europea».

Per cloure, el diputat va expressar la recomanació de l’aprofitament dels ajuts europeus per a aquests tipus de projectes.