política
20-11-2020 | 20-11-2020 #232

Ple extraordinari per aprovar 100.100 euros en ajuts directes i el retorn d’1,1 milions d’euros retinguts

232-ple-extraordinari-per-a-ajuts-directes-i-retorn-del-romanent-retingut-1605868582
Moment de la sessió plenària amb caràcter d’urgència.

L’alcalde Lozano va convocar un Ple extraordinari el passat 13 de novembre, bàsicament, per a l’aprovació d’ajuts en forma de subvenció, amb un import de 100.100 euros, per als més afectats per les noves restriccions per la Covid-19; i per la reposició de crèdits d’1,1 milions d’euros retinguts, a l’haver-se suspès les regles fiscals 2020-2021 el passat mes d’octubre.

×

Nova sessió plenària telemàtica d’urgència per agilitzar tot el procés d’ajuts als sectors més afectats per les noves mesures de tancament. Aquesta vegada, sense problemes tècnics, i amb canvi de plataforma, emesa en directe per Youtube i per Ràdio Palau. Hem de dir també que va comptar amb l’absència de la portaveu del Grup Primàries, Núria Solà, per temes familiars.


Els punts

#1. Aprovació de les bases específiques per a la concessió de subvencions per al sector empresarial, comercial i de serveis de Palau-solità i Plegamans, afectat per la Covid-19, aprovat per unanimitat.

Segons va exposar la regidora d’Empresa i Ocupació, Laura Navarro, aquesta proposta ha estat impulsada pel Servei d’Empresa i Ocupació, i amb col·laboració del Secretariat i Intervenció de l’Ajuntament, el govern i oposició, i tot el consistori i han establert les bases d’una subvenció de 100.100 euros —aproximadament 1.000 euros per cap— als afectats dels sectors bars, restaurants, turisme, centres d’estètica, gimnasos, activitats extraescolars, lleure i oci nocturn.

La regidora Navarro va introduir que estudiaran una possible segona convocatòria d’aquestes subvencions.

#2. Aprovació de la reposició de crèdits que havien estat objecte de l’acord de no disponibilitat per les regles fiscals, aprovat també per unanimitat.

L’acord de no disponiblitat de crèdit es va aprovar fa uns mesos ja que a la liquidació de 2019 del pressupost va superar la regla de despesa que fixa la La llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local [LRSAL] —que és llei del PP de 2013—. Al superar la regla de despesa, s’havia de fer un acord de no disponibilitat tal i com marca la llei. Amb l’anunci de la suspensió de les citades regles fiscals 2020-2021 el passat 30 de setembre, aprovada en Consell de Ministres el 6 d’octubre, i avalada en sessió plenària al Congrés el 20 d’octubre, queden lliures els 1,1 milions d’euros retinguts i, per tant, la seva lliure disposició de nou a les partides pressupostàries.

#3. Aprovació de la modificació de crèdit núm. 14/2020, aprovada novament per unanimitat.

Els 1,1 milions d’euros, serviran per cobrir despeses com la instal·lació d’una caldera de biomassa, radars i elements de seguretat viària, així com compres, contractacions i subvencions del pacte del poble, entre d’altres millores.

#4. Aprovació de l’estudi de viabilitat econòmica de la concessió de servei per a l’explotació de les pistes de pàdel i servei de restauració a les instal·lacions esportives municipals de Can Falguera, punt que va ser retirat.

Per petició del PSC-CP i Cs a la comissió informativa de la retirada del punt, es va sotmetre a votació per tal de retirar-lo de l’ordre del dia i incloure’l al següent Ple ordinari de novembre, sent aprovada aquesta retirada per unanimitat.