política
10-12-2022 #254

Liberto Folch liderarà la nova formació Palau en Comú Podem

254-palau-en-comu-podem-es-presenta-a-les-municipals-1670652674

El passat mes de maig les formacions Podem i Catalunya en Comú van formalitzar un acord nacional per a què, a les properes eleccions municipals de maig del 2023, ambdues es presentin sota el nom d'En Comú Podem.

×

Aquest acord nacional incideix directament en l'escenari polític i social palauenc: Palau en Comú Podem liderarà i coordinarà l'activitat d'aquest nou període que s'inicia de cara a les properes Eleccions Municipals del proper 28 de maig. Palau en Comú Podem tindrà la responsabilitat de pilotar les polítiques d'àmbit local de la formació nacional els propers quatre anys.

Segons informen des de Palau en Comú Podem, la nova formació valora molt positiva aquest acord, ja que «ens permet presentar-nos davant el veïnatge de Palau com una única força, fet que assumim amb entusiasme i responsabilitat perquè ens permetrà sumar capacitats i voluntats».

Hem de recordar que en les passades eleccions municipals de 2019, les formacions Palau en Comú i Podem-Podemos es van presentar per separat i cap de les dues formacions va obtenir representació política a l'Ajuntament.

Amb l'objectiu de recuperar l'espai que «ens correspon al consistori», el procés d'unió d'ambdues formacions va cloure el passat diumenge 20 de novembre amb l'elecció de la persona que ha d'encapçalar la candidatura: Liberto Folch.

D'aquesta manera, Folch agafa el relleu d'Àngels Marcuello, l'anterior líder de Palau en Comú i de l'antiga Iniciativa per Catalunya-Verds que, tot i no liderant la formació, continuarà donant suport a la nova formació de cara a les properes eleccions.

L'objectiu de l'equip de persones que forma Palau en Comú Podem és «treballar a favor de les polítiques d'esquerres que, lamentablement, han estat gairebé inexistents en aquest mandat».

La nova formació està treballant en la llista oficial de cara a les eleccions, tot i que ja podem avançar els cinc primers: Liberto Folch, Merche Medina, Pere Aznar, Àfrica Alcoy i Jordi Aznar —aquest últim va ser el cap de llista de Podem-Podemos a les anteriors eleccions—.

La nova formació Palau en Comú Podem ja té definides 3 línies de treball per a la campanya: la gent gran, la salut i l'habitatge.


JMP 07122022 | Font: PeCP