política
16-09-2019 | 27-10-2021 #218

Palau celebra una Diada molt participativa malgrat el mal temps

218-palau-celebra-una-diada-molt-participativa-1568666221
Ofrena floral al monument de Rafael Casanova en la primera Diada del nou govern de la vila. [Foto: L’Alzina].
×

Palau-solità i Plegamans ha celebrat aquest 11 de setembre la Diada Nacional de Catalunya a la Plaça Onze de Setembre. L’acte institucional, festiu i obert a la ciutadania, ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oriol Lozano, regidors i regidores del consistori, la Policia Local, representants de diferents partits polítics, entitats, col·lectius i nombroses associacions.

Prèviament als actes de la Diada del onze de setembre, l’Ajuntament havia preparat un altre acte oficial, i com a novetat a Palau, per a la vigília de l’11, el dia abans al vespre —segons ha informat el Cap de Comunicació de l’Ajuntament a aquesta revista—. A les 21 h del dia 10 havia convocada una «Marxa de Torxes» per recòrrer el centre del municipi, des de la plaça de la Vila fins a la Plaça Onze de Setembre on, a les 22 h,  estava previst un parlament de l’alcalde Oriol Lozano. Però, la pluja i el mal temps que va fer durant tot el dia van obligar a susprendre el nou acte.

Els actes del dia 11 van començar amb una mica de retard, pràcticament a dos quarts de 12, malgrat l’amenaça de pluja durant tot el matí. Oriol Lozano, en la seva primera Diada com a alcalde de Palau, va lliurar la senyera a l’inspector de la Policia per a efectuar la seva alçada. Els dos sergents que acompanyaven l’inspector van ser els encarregats de l’alçada de la senyera.

Posteriorment va començar l’Ofrena floral al monument a Rafael Casanova —enguany, decorat amb un faixí groc i una cadera groga en «bandolera»—, dels membres de la Corporació Municipal en Ple i de les entitats, associacions i partits polítics. Aquest any han participat 40 entitats, col·lectius i partits polítics: Ajuntament, Esplai d’Avis, Centro Cultural Andaluz, HC PALAU, Associació Taller de les Arts, Colles del Ball de Gitanes, La Penya Barcelonista, Associació Dones per les Dones, Basquet ACB Palau, Societat Coral La Unió, Haribala, Associació Pessebrista de Palau-solità i Plegamans, Associació de Cabres i Vaques, Agrupació Sardanista, Associació Cultural Quatrepins, Associació Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, El Ramat, Fundació Folch i Torres, Grup La Gresca, Assemblea Nacional Catalana, Associació d’Amics de Josep Martí i Cristià, Amics de la Música Clàssica, Candombe Bantú, Associació Teatral Farrigo-Farrago, Bitlles Catalanes «Va, Tornem-hi», Junta local Catalunya contra el Càncer, Federación Andaluza de Comunidades, Patronat de Sant Isidre, Bufanderes per la Llibertat, Geganters i grallers, Associació Revetlla de Sant Pere, Associació de Comerciants, Esquerra Republicana de Catalunya, PSC, JUNTS X PALAU, Primàries Palau, Podemos Palau, Guanyem Palau, Palau en Comú i CUP.

Tot seguit, tant les entitats com el públic en general, es van traslladat a la Sala Polivalent per procedir a la lectura d’un parlament institucional a càrrec del Casal de la Gent Gran i per gaudir de l’actuació de la formació Candombe Bantú —el canvi d’ubicació de l’acte després de l’Ofrena floral es va fer en previsió a l’amenaça de pluja—. A més, es va fer la Ballada de Sardanes, a càrrec de l’Agrupació Sardanista i interpretada per l’Escola Municipal de Música; així com l’actuació del col·lectiu Palau Música Llibertat i de la Societat Coral la Unió.

Per finalitzar l’esdeveniment es va interpretar el «Cant dels segadors» entre tots els assistents, i es var servir una copa de cava.

Tots els actes es van celebrar amb total respecte i sense cap incident, malgrat el mal temps.