política
13-11-2022 | 13-11-2022 #253

Audiència pública per parlar dels projectes més significatius de l'últim any

253-l-audiencia-publica-1668354325
Foto: Aj PsiP.

Realitzada al Teatre de la Vila i es va emetre en directe la sessió pel canal de Youtube municipal.

×

Tal com vam anunciar a la newsletter i a la web, el govern municipal va fer una Audiència Pública en la que es va informar a la ciutadania dels principals projectes de l'últim any. Durant la sessió es va detallar els que ja estaven finalitzats, en avançat estat d'execució, o en procés. L'acte es va realitzar el passat 9 de novembre, al Teatre de la Vila, i es va retransmetre també on-line a través del Youtube de l'Ajuntament.

La intervenció principal sobre la gestió d'aquest últim any la va fer l'alcalde i regidor d'Esports i Recursos Humans, Oriol Lozano, que va conduir l'acte i va anar donant pas als tinents i tinentes d'alcaldia d'Educació i Cultura, Eva Soler; de Justícia Social, Patricia Freire; d'Ocupació i Benestar, Laura Navarro; de Ciutadania, Ignasi Fargas; de Territori, Jordi Pujol.

Lozano va recordar les dificultats en les que tothom s'ha trobat durant 2022, com l'aturada de 4 mesos per la pandèmia i la guerra d'Ucraïna que ha provocat una pujada de preus dels subministraments, obres, aliments, o energia. «Tot i això, aquest govern ha intentat realitzar tots els projectes previstos en el Pla d'Actuació Municipal per aquest període», va explicar l'alcalde.

Durant l'exposició, Lozano va indicar que fins ara s'ha executat el 71,5% de les accions previstes al PAM «i encara ens queden uns mesos per continuar en aquesta línia, amb una previsió d'acabar el mandat amb una execució del 80 o 85% de les més de 250 propostes».

Esports va ser la primera àrea que l'alcalde, i també regidor d'Esports, va analitzar. Es va referir a diferents projectes d'envergadura que estan en marxa o que encara queden per realitzar: un espai d'atletisme darrera del pavelló, el circuit de «running» i el complex esportiu amb piscina.

Pel que fa a la regidoria de Cultura i Patrimoni, l'alcalde es fa referir al projecte de la nova biblioteca municipal «L'Alzina» que està en ple procés de construcció i que podria estar acabada al mes de maig de 2023, així com a l'abonament de temporada del Teatre de la Vila, o a la recuperació de la Masia de Can Maiol i dels jardins de la Torre Folch.

En Educació i Joventut, segons va comentar Lozano, s'està treballant en la col·locació de codis QR en els llocs més emblemàtics de la vila amb informacions sobre els indrets, en els camins escolars, en el projecte «Som amics i no rivals», o un projecte de decàleg de comportament a l'hora de practicar esports en col·laboració amb les escoles.

També es va referir a la celebració de la 1a Setmana de la Gent Gran, en l'àmbit de l'àrea de Justícia Social, i va parlar d'un projecte d'activitats diferents i continuades per a la Gent Gran.

Sobre l'Habitatge es va destacar la propera obertura de l'Oficina d'Informació d'Habitatge de suport a la ciutadania, a la creació de pisos d'emergència social o a la construcció de habitatges sostenibles i eficients a La Pineda i Can Riera, amb petició de subvenció als fons europeus Next Generation.

L'Audiència també va tractar sobre Promoció Econòmica i la nova edició dels Premis d'Emprenedoria abans d'acabar l'any o el projecte de Comunitat Energètica Local que es treballa amb l'AMERC.

Pel que fa a Seguretat Ciutadana, es va fer esment al perimetratge del centre i la instal·lació de pilones i càmeres —ja en curs—, a la creació d'un dipòsit municipal de vehicles, a la Policia de Proximitat o a la convocatòria de dues noves places de Policia Municipal. L'alcalde va recordar que el govern actual es va trobar amb una plantilla de només 19 agents «i ara tenim 25 i en breu tindrem 27, per arribar als 31».

La Participació i Transparència va ser un altres dels temes tractats a l'Audiència, amb referència als diferents processos que s'han endegat en l´últim any així com a la importància de comptar amb la participació de la ciutadania: gestió de l'aigua, transformació de l'avinguda Catalunya i passeig de la Carrerada, Pressupost Participatiu, etc.

En Comunicació i Noves Tecnologies, s'està treballant en tòtems i pantalles informatives interactives per, entre d'altres coses, informar a la ciutadania sense consumir paper; o en el «Welcome pack», un paquet de material per donar a conèixer el municipi per a les persones nouvingudes a la vila.

En l'àmbit de la Gestió del Medi Ambient i Pagesia, s'està treballant en diferents sentits com l'arranjament de camins, les franges de protecció contra incendis, recuperar les rieres i torrents, o els estudis de municipalització dels serveis.

Les tasques de manteniment dels carrers i voreres, o els parcs i jardins, són les principals accions que s'estan duent aquest any a terme en l'àrea de Via Pública, Espais i Jardins.

Un dels punts que l'alcalde va destacar en Innovació i Eficiència Energètica va ser la caldera de biomassa «que ja està en fase de proves i que donarà servei al Pavelló, a la Policia Local, a l'escola bressol El Patufet, a l'escola Folch i Torres...». També es va fer menció a les plaques solars que s'instal·laran al Pavelló Municipal d'Esports.

Al final de la seva intervenció, Lozano va indicar que l'actual govern de Catalunya no té cap intenció d'executar el Polígon de Llevant i Can Planes, «després de les converses que hem mantingut recentment i esperem que puguem revertir aquest projecte, que és el que ens agradaria com a govern municipal».

Posteriorment a la intervenció del govern es va passar a la intervenció de la ciutadania i les entitats. Es van fer preguntes i/o aportacions diverses.

Al final de l'acte, l'alcalde va emplaçar a tothom a una nova Audiència Pública que es realitzarà al mes de febrer de l'any vinent.


JMP 12112022 | Font: Aj PsiP