política
25-06-2021 | 25-06-2021 #239

Balanç de dos anys de govern en Audiència Pública

239-l-ajuntament-fa-una-audiencia-publica-oberta-a-la-ciutadania-1624636190
L'equip de govern a l'Audiència Pública. [Foto: Aj PsiP].

El govern municipal de PsiP va fer una Audiència Pública el passat 15 de juny en la que va informar de les accions realitzades en els dos primers anys de mandat, amb l'objectiu de donar compte a la ciutadania d'aquelles actuacions del Pla d'Actuació Municipal [PAM] ja realitzades o en estat d'execució, així com també de destacar-ne d'algunes que es considerin adients.

×

Tal com vam publicar fa algunes setmanes, l'Audiència Pública es va realitzar, amb aforament, limitat al Teatre Municipal. A més, l'acte es va retransmetre també online a través del Youtube i el Facebook de l'Ajuntament.

Les intervencions sobre la gestió d'aquests dos anys les van fer, d'una banda, l'alcalde i regidor d'Esports i Recursos Humans, Oriol Lozano, i d'altra banda, els tinents i tinentes d'alcaldia d'Educació i Cultura, Eva Soler; de Justícia Social, Patricia Freire; d'Ocupació i Benestar, Laura Navarro; de Ciutadania, Ignasi Fargas; de Territori, Jordi Pujol.

Durant l'exposició, va quedar reflectit que 20 accions de les 192 previstes ja han finalitzat al 100%, com és el cas de la realització d'un estudi de viabilitat per a la construcció d'un complex esportiu amb piscina municipal, la construcció d'allotjaments d'emergència, la realització d'un Pla Estratègic de Turisme Municipal, ampliar les hores del servei de neteja de la via pública i equipaments, entre d'altres. De la resta, 82 estan en curs, 58 es troben en estudi, 26 estan ja planificades, i només 6 encara s'han de començar a planificar.

Lozano va recordar que aquest PAM es va presentar al mes de febrer de 2020 amb uns objectius molt concrets: «Cal recordar que aquest Pla es va fer públic abans de la pandèmia, quan ningú sabia els que ens venia a sobre, i en un període on ens va tocar liderar la gestió de la millor manera possible i ara, també, la sortida d'aquesta situació de crisi social, econòmica i sanitària».

A més, l'alcalde va recordar que el govern actual ha estat capaç de tirar endavant un Pacte de Poble. Segons Lozano, «som un govern fort i unit, que intenta treballar per les persones i pel poble. I això ho hem de posar en valor, perquè al final som 9 persones al govern, es cert que de dos grups municipals diferents, però tots i totes estem lluitant per allò que estimem».

Posteriorment a la intervenció del govern es va passar a la intervenció de la ciutadania i les entitats. Es van fer preguntes i/o aportacions diverses, i el govern va donar resposta. Al final de l'acte, l'alcalde va emplaçar a tothom a la segona Audiència Pública que es realitzarà l'any 2022 per tal de seguir l'evolució del PAM.


JMP 16062021 | Font: Aj PsiP