política
04-12-2020 | 17-12-2020 #232

Programa d’habitatge públic de lloguer social a La Pineda

232-habitatge-public-de-lloguer-social-a-la-pineda-1607082945
Solar destinat als 36 pisos socials. [Foto: Ajuntament].

La modificació del POUM per assignar l’ús d’allotjament dotacional a una finca del sector de La Pineda, on s’hi ubicarà un projecte de construcció d’habitatges protegits de lloguer social per a habitants del municipi, en conveni de col·laboració entre l’INCASOL, l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, va comptar amb l’aprovació inicial a l’últim Ple ordinari.

×

Aquesta proposta es limita a canviar l’ús docent i cultural social i religiós pel d’allotjament dotacional a la finca, amb l’objectiu de poder materialitzar-hi una promoció pública, feta en el marc del conveni de col·laboració entre l’Institut Català del Sòl de la Generalitat de Catalunya INCASOL, l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per a la construcció de 36 habitatges al C. Borrell de lloguer social en règim d’habitatges amb protecció oficial. Aquest conveni va ser aprovat per unanimitat de tots els grups polítics en el ple municipal del mes de juliol.

Amb una projecció d’urbanització de la finca en quatre anys, es preveu l’ocupació del 50% de la parcel·la com a màxim i l’edificació de 36 habitatges de PB i dues plantes com a màxim. Els habitatges seran adjudicats en règim de lloguer per a persones amb residència habitual al municipi de PsiP. El manteniment, la conservació i l’administració dels habitatges serà assumit per la Generalitat a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Els criteris d’adjudicació es fixaran conjuntament amb l’Ajuntament i l’AHC i les bases per l’adjudicació dels habitatges les redactarà l’Ajuntament tenint en compte els resultats del Pla Local d’Habitatge que s’està duent a terme.

Segons informa l’Ajuntament, l’objectiu és combatre les situacions d’emergència residencial, augmentar el nombre d’habitatges protegits en règim de lloguer i a més, contribuir a la moderació dels preus dels lloguers en habitatges privats. Els ajuts d’urgència de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament destinades a l’habitatge s’han triplicat en el període de març a setembre del 2020 per la crisi socio-econòmica per la Covid-19.