política
27-02-2022 | 27-02-2022 #246

Moció del PSC per a la redacció d'un Pla Local de Salut Mental

246-el-psc-presenta-mocio-per-a-la-salut-mental-1645949669

El líder del PSC, Marc Sanabria, acompanyat d'alguns membres del Grup Municipal socialista, i del diputat al Parlament de Catalunya pertanyent a la Comissió de Joventut, David González, van presentar públicament, en roda de premsa, la moció que portarien al Ple dos dies més tard per a la implantació, a través de l'Ajuntament, d'un Pla Local de prevenció del suïcidi i salut mental.

×

Sanabria va explicar que en aquest tema que els preocupa porten treballant alguns mesos: dos anys de pandèmia i la fatiga mental de la població més jove. El líder socialista considera que s'han de posar recursos polítics i econòmics a tots els nivells a la qüestió: «és molt difícil però és evident que hem d'adoptar un pla per poder treballar en aquest sentit».

El recent Pla Local de Salut, aprovat fa un parell de mesos, ja te una línia de treball en aquest sentit. «Creiem que pot ser un complement per a aquest Pla Local de Salut», va reblar Sanabria.

Per la seva banda, Cristina Pérez va posar de manifest que aquest nou Pla de Salut Mental seria un reforç i complement a l'actual Pla Local de Salut per donar-li més visibilitat i accessibilitat de les necessitats d'aquests tipus de persones: «necessitem recursos per dur a terme i fer-lo viable, i poder aconseguir que es faci extensiu al Parlament de Catalunya i a d'altres municipis».

Per al diputat al Parlament, David González, el tema de la salut mental és un tema cabdal des de fa temps i, a més, la pandèmia ens ha trencat la rutina normal amb aïllaments i confinaments. «A Catalunya, els temes de salut mental mai no han estat prioritaris per a qualsevol administració, sent un problema històric que hem de treballar», va dir Gonzàlez. En aquest sentit, «el tap es troba en la Generalitat ja que sobre el tema no hi ha resposta per part del Govern», va reblar el diputat.


JMP 26022022