política
14-05-2020 #226

Amb l'estat d'alerta, el Ple d'abril es torna a celebrar telemàticament amb un nou sistema de videoconferència anometat LOCALRETMEET

226-el-ple-d-abril-es-torna-a-celebrar-telematicament-amb-localretmeet-1589478141
Tots els regidors al Ple virtual amb el sistema LocalRetMeet.
×

El passat dimecres 29 d'abril, a les 8 del vespre, fora de dia i hora, es va celebrar la sessió plenària del mes d'abril de manera telemàtica. Tots els regidors i regidores es van connectar virtualment, per vídeo conferència, per poder seguir el desenvolupament del Ple. Només l'Alcalde, Oriol Lozano, i la Secretària de l'Ajuntament, hi van assistir de manera presencial a la sessió des del Saló de Plens.

Una sessió sense mocions i sense gaire novetats, arran de la situació creada per la crisi sanitària de la COVID-19. Bàsicament, un ple on el punts de l'ordre del dia van ser per prendre coneixement i ratificar les resolucions de l'Alcaldia que en el decurs del mes d'abril n'havien pres amb caràcter d'urgència.

Les novetats, que la sessió s'ha fet pel sistema de videoconferència LOCALRETMEET, del consorci LocalRet, al qual l'Ajuntament s'ha adherit per tal de donar total garantia, legalitat i transparència al sistema telemàtic.

A l'igual del mes anterior, l'Alcalde Lozano va fer les salutacions pertinents, va compartir el condol amb les famílies afectades per la malaltia, i va agrair a tots els sanitaris, personal dels serveis municipals, Policia Local, treballadors dels serveis bàsic i a tot el voluntariat la tasca que estaven realitzant. També, com és habitual, va tenir unes paraules de record per als presos i els exiliats.

Tot seguit i, un per un, tots els regidors van fer la seva salutació, condol i agraïments i van «acceptar» les condicions del nou sistema LocalRetMeet, les quals explicarem al punt #2 de l'ordre del dia.

L'ordre del dia

#1. Com és habitual, el primer punt és per a l'aprovació de l'acta de la sessió del ple anterior, el qual tots els regidors van votar a favor, quedant així aprovat per unanimitat.

#2. Aprovació de l'acord de celebració dels òrgans col.legiats per videoconferència i regles de funcionament. Aquest punt, que ja havíem introduït abans, és el que regula l'adhesió al sistema LocalRetMeet del consorci LocalRet. Tots els regidors van votar a favor, quedant així aprovat per unanimitat.

#3. Prendre coneixement i ratificar la resolució de l'alcaldia d'aprovació de la modificació de crèdits núm. 6. Aquest punt va entrar a debat i no tos els grups municipals hi van votar a favor. Bàsicament, la modificació és deguda a la situació d'emergència sanitària i ocupacional, per a destinar un total de 140.000 euros a ajuts municipals. D'una banda, 40.000 euros per a ajuts varis; i de l'altra, 100.000 euros que aniran destinats a la concessió dels microcrèdits. Els 40.000 surten de part de la subvenció de la Generalitat, afegits com a despesa per a la construcció de la Biblioteca Municipal. La procedència de la partida de 100.000 euros és part de la plusvàlua de la venda dels terrenys que ocupava Yamaha que, després d'anys de litigis, el TSJC ha donat la raó a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Aprovat per majoria, després de la votació a favor de tots els grups excepte el PSC, que es va abstenir.

#4. Prendre coneixement i ratificar la resolució de l'alcaldia d'aprovar les bases específiques per a la concessió de microcrèdits. Aquest punt va lligat a l'anterior ja que s'explicà la gestió i destinació dels 100.000 per a microcrèdits. Bàsicament, qualsevol pime, comerç o autònom el pot sol·licitar, a partir del 18 de maig, per un total màxim de 5.000 euros, a retornar en 3 anys al 0% d'interès.

Aprovat per majoria, després de la votació a favor de tots els grups excepte el PSC, que es va abstenir, això sí, tant Primàries com C's , malgrat que van votar a favor, van presentar les seves pròpies propostes/consultes/al·legacions per a que l'actual govern les tingui en compte.

#5. Prendre coneixement i ratificar la resolució de l'alcaldia de gratuïtat en el transport del personal ocupat en els serveis essencials. Aquest punt, aprovat per unanimitat, detalla la decisió de l'Ajuntament de d'atorgar gratuïtat al transport públic durant la setmana del 2 al 9 d'abril, en la fase de confinament màxim, a partir de la mesura que van prendre altres ajuntaments, segons la iniciativa de l'ATM de Barcelona.

#6. Prendre coneixement i ratificar la resolució de l'alcaldia d'autorització de la reducció de l'oferta diària del servei de taxi, llicències núm. 6 i 7. També aprovat per unanimitat, a partir de la petició de la reducció del 20% de l'oferta diària del servei de taxi de llicències núm. 6 i 7. , en els dies de ple confinament.

#7. Donar compte de la resolució de l'alcaldia d'adhesió al servei de videoconferència LocalRetMeet del consorci LocalRet. Justificació de la informació de la resolució de l'Alcaldia, núm. 390, del 14 d'abril, per a l'adhesió al consorci.