política
11-07-2022 #250

Conveni per a l'allotjament cooperatiu jove a la Masia de Can Maiol

250-conveni-per-al-cohabitatge-jove-a-la-masia-de-can-maiol-1657509813
Masia de Can Maiol

La primera fase serà un estudi de viabilitat econòmica i financera, així com estudis arquitectònics previs.

×

El passat 7 de juliol, l'Ajuntament va presentar al jovent de la vila un conveni amb la cooperativa Sostre Cívic per impulsar la promoció d'un projecte d'allotjament cooperatiu per promoure l'habitatge assequible a la vila a la Masia de Can Maiol destinat al col·lectiu jove de fins a 35 anys, preferentment empadronats al municipi.

El conveni preveu la cessió a «Sostre Cívic» d'aquesta propietat municipal per proveir d'allotjaments destinats a residència pels i les joves de la població, i que aquests puguin accedir a un allotjament residencial digne, estable i assequible. En aquest sentit, i atesa la personalitat de l'adjudicatària, entitat sense afany de lucre i d'iniciativa social, la cessió i el dret de superfície serà a títol gratuït.

Hem de recordar que al desembre de l'any passat, ja es va presentar a la ciutadania la iniciativa d'aquest projecte de cohabitatge que obriria la porta a vincular l'ús residencial amb l'explotació i cura de l'entorn agroforestal en la masia.

Ara per ara, els objectius del conveni són, «d'una banda, preservar i recuperar l'ús de la Masia de Can Maiol com a edifici d'interès patrimonial i arquitectònic. I per l'altra, aconseguir un retorn social pel municipi amb la promoció d'allotjament assequible pel veïnat», segons va expressar Eva Soler, regidora de Patrimoni.

L'Ajuntament es compromet a finalitzar les obres de rehabilitació que actualment s'estan desenvolupant a la construcció de la Masia i que han de servir com a base per a la promoció dels allotjaments. Per la seva banda, Sostre Cívic desenvoluparà els estudis i treballs previs per valorar la viabilitat del projecte esmentat, amb l'avaluació de la viabilitat econòmica i financera, estudis arquitectònics previs i realitzant també una previsió de retorn social de la implementació del projecte, en el termini de 6 mesos a comptar des de la signatura del conveni. A més, hi haurà una comissió de seguiment formada per dos representants de Sostre Cívic i per dos de l'Ajuntament —un a nivell tècnic i un altre a nivell polític—.


JMP 10072022 | Font: Aj PsiP