política
01-05-2021 | 01-05-2021 #237

El PSC demana solucionar les afectacions del transport públic entre PsiP i Barcelona a causa dels talls diaris de l'Av. Meridiana

237-conciliacio-entre-el-dret-a-manifestacio-i-el-de-mobilitat-1619847077
Els regidors del grup socialista Miquel Cañizares, Marc Sanabria i Giovanna Sánchez a la roda de premsa.

Els socialistes reclamen que sigui compatible el dret a manifestació amb el dret a la mobilitat de la ciutadania de PsiP que es desplaça des de o fins a Barcelona diàriament per a treballar i/o estudiar.

×

El Grup Municipal del PSC va convocar una roda de premsa, el passat dimarts 27 d'abril, per parlar de la petició que faria al Ple municipal per a instar instar al Departament d'Interior de la Generalitat a prendre de manera urgent les decisions oportunes i necessàries per trobar una sortida raonable a les mobilitzacions diàries de l'Avinguda Meridiana de Barcelona, i poder així conciliar de manera efectiva i justa el dret a manifestació dels convocants amb els altres drets de milers de veïnes i veïns de diferents ciutats i viles, com la de Palau-solità i Plegamans.

En opinió dels socialistes, aquesta és una situació insostenible. La manifestació sota el nom #MeridianaResisteix ja porta més 400 nits —més d'un any i mig, només pausats pel confinament— tallant cada dia l'Avinguda Meridiana de Barcelona, principal artèria de la ciutat per a milers de ciutadans i ciutadanes i una de les principals vies d'accés de Barcelona des de PsiP.

Aquesta situació està provocant, des de fa més d'un any i mig, que el servei de bus interurbà que connecta la vila amb Barcelona, realitza la seva darrera sortida des de la parada de Tetuan a les 19:00h, a la de Sagrera a les 19:10h i a partir de les 19:15h, les sortides i les arribades es fan des de la parada de Fabra i Puig, sense fer parada a Tetuan, Clot i Sagrera. Un total d'una trentena d'expedicions afectades al dia de les línies E9, 201, 202 i 203.

Segons el portaveu del grup socialista, Marc Sanabria «aquesta afectació del servei de transport públic és un perjudici evident i reiterat per als ciutadans i ciutadanes, tant de Palau-solità i Plegamans, com d'altres municipis que utilitzen aquest servei. I també afecta aquells que han de fer ús del transport privat».

A més, va afegir que «el dret a manifestació no pot suposar un perjudici per la resta de ciutadania sense perdre de vista que aquest dret s'exerceix de forma diària i indiscriminada». Per aquest motiu «el grup socialista ha presentat aquesta moció perquè es faci compatible el dret a manifestació amb el dret a la mobilitat de milers de persones».


JMP 28042021