El 'Catalangate' arriba a l'Eurocambra
La crisi política oberta per l'espionatge a una seixantena de dirigents i activistes independentistes va arribar a l'Eurocambra del Parlament Europeu.
El passat 4 de maig, el Ple de l'Eurocambra va debatre el cas d'espionatge a independentistes catalans, arran de la pressió del grup dels eurodiputats catalans Diana Riba i Jordi Solé en formen part, segons han divulgat diversos mitjans de comunicació. Ambdós d'ERC i víctimes del programa «Pegasus», a l'igual que Toni Comín i persones de l'entorn de Carles Puigdemont i Clara Ponsatí.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una compareixença acompanyat de tot el Consell Executiu realitzada el 19 d'abril, va prometre que el govern aniria «fins al final» perquè tothom involucrat en el cas d'espionatge «respongui davant la justícia».
Des del govern de Estat, van negar cap vinculació amb l'espionatge. A més, van assegurar que no disposen del programa Pegasus. La ministra de Defensa, Margarita Robles, va assegurar que no en sap res de l'espionatge i va afirmar que el CNI i el govern espanyol actuen sempre segons la legalitat vigent. Tot i això, Robles va relliscar al Congrés dels Diputats al manifestar «Què ha de fer un estat quan algú vulnera la Constitució? Quan algú declara la independència?».
Ara, sembla ser que Robles i el president Pedro Sánchez també han estat víctimes de l'espionatge de Pegasus. A més, Meritxell Budó i Damià Calvet se sumen també als catalans espiats amb el programa Pegasus.
Això sembla la punta de l'iceberg i portarà cua...
JMP 04•05•2022