política
24-12-2021 | 24-12-2021 #244

Primeres reaccions de l'oposició envers el resultat de l'Audiència Pública

244-audiencia-publica-primeres-reaccions-1640348679
Públic assistent a l'Audiència Pública. [Foto: Aj PsiP].

El PSC, principal Grup Municipal a l'oposició, s'ha manifestat en total desacord davant les decisions preses pel govern municipal de posicionar-se en contra de la construcció del polígon i del que això pot comportar al municipi.

×

Tal com vam explicar a la notícia anterior, entre d'altres coses, l'alcalde i alguns regidors del govern van anunciar, a banda del seu posicionament en contra del polígon, la intenció de treballar per a un possible referèndum per tal de fer pressió a l'INCASOL per a la retirada del projecte d'urbanització del polígon; un referèndum que serà molt difícil d'aconseguir ja que necessitaria l'aprovació al Congrés de Diputats, i que potser acabi sent, finalment, un procés participatiu ja que una consulta popular és literalment inviable ja que el tema afecta a tota la població i no només a una part, com seria en la consulta popular.

Aquesta decisió és, segons el grup municipal del PSC, «jugar amb foc, ja que suposaria hipotecar les finances de l'Ajuntament per dècades en una indemnització que pujaria a més de més de la meitat del pressupost anual del consistori. A més, aturar el projecte del Polígon suposaria perdre una futura font d'ingressos pel municipi que es podrien destinar a polítiques socials i la construcció de nous equipaments. També la vila perdria la creació de més de 750 llocs de feina, restant oportunitats laborals a la ciutadania, especialment els joves».

El PSC també ha remarcat «la poca rigorositat d'ERC i Junts amb aquest projecte: mentre en campanya electoral, ERC estava en contra i Junts a favor, un cop al govern van prometre aturar-lo, fins arribar mesos més tard a votar a favor del projecte».

Els socialistes també han anunciat que no permetran que el govern municipal «jugui amb els recursos econòmics públics per interessos electorals» i s'oposaran a qualsevol mesura encaminada en aquest sentit.

Finalment, per al PSC, «aquesta és una decisió desastrosa per Palau en perdre potencial de creixement econòmic i en hipotecar el pressupost municipal per anys».


JMP 17122021 | Font: PSC