activitats
16-10-2020 #230

Activitats de l’Associació Pessebrista

230-activitats-associacio-pessebrista-1602824934

Fa unes setmanes hauríem començat amb normalitat el curset de l’Escola de pessebrisme, hauríem anat a la Trobada anual de Pessebristes i estaríem treballant en millorar les instal·lacions de Can Malla, tal com ho teníem previst; però tant sols estem preparant els diorames i fragments per la 38a exposició que volem inaugurar el proper 13 de desembre i els que en volem portar a altres indrets de Palau i de fora.

El que fins l’any passat hauria estat una tasca habitual, aquest en pot ser noticia

Aquest fet en sí, és la tasca habitual d’una Associació Pessebrista que en aquesta època de l’any, a principis d’octubre i, per si mateixa, no hauria de ser una notícia. Tot i que hem de tenir en compte que fer cada any més de 40 obres pessebrístiques noves i de qualitat és una gran novetat que no totes les entitats són capaces de portar a terme.

Però aquest any sí que ho és, una notícia, ja que amb les circumstàncies de la Pandèmia Covid-19, tot es fa molt més difícil, especialment en entitats com la nostra en què basen la feina en la interacció i en el treball en equip de les persones; en que ens agrada treballar compartint les tècniques i experiències amb el companys, promocionant la nostra tasca entre els que hi manifesten un interès per aquesta activitat tant creativa en la que desenvolupem la paciència, la perseverança, la imaginació, l’enginy..., aplicant tot un seguit de tècniques per a aconseguir les obres que després podreu veure a les exposicions.

I com que tot això aquest any no ho podem fer, o ho hem de fer de forma molt limitada, l’empenta i la força d’aquesta manera de procedir l’hem quasi perduda perquè ens veiem obligats a treballar de forma individual i ens falta aquest caliu d’entitat que tantes bones coses ens ha portat, i que ha estat les arrels del creixement de l’Associació d’aquests últims 38 anys. El recuperarem, segur.

I també és noticia perquè un bon nombre d’entitats pessebristes del nostre país han decidit no obrir la seva exposició aquest any i tornar a presentar la de l’any passat, si encara no l’han desmunta; i nosaltres sí que estem fent el màxim d’esforç possible per presentar una nova exposició amb el màxim d’obres noves i amb el màxim de qualitat.

També per aquest fi, estem fent gestions, per a adquirir una bona quantitat de figures d’alta qualitat dels millors figuraires del nostre país,

A veure si els esdeveniments dels propers dos mesos ens acompanyen i podem assolir aquest repte.

comparteix la notícia...