urbanisme
17-07-2020 #217

Les obres a la rotonda de la C-59 començaran el proper setembre

217-les-obres-a-la-rotonda-de-la-c-59-al-setembre-1566737817
Isidre Pineda, Juli Fernández i Oriol Lozano, a la rotonda de la C-59. [Foto: Ajuntament].

El passat dia 26 de juny es va celebrar una roda de premsa a l’entrada de la rotonda de la C-59 per a informar sobre les obres que es faran a partir de setembre per a minvar els embussos i millorar la fluïdesa del trànsit. Al capdavant, el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, conjuntament amb l’alcalde de Palau, Oriol Lozano, i l’alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda.

El projecte, actualment en fase d’adjudicació, compta amb un pressupost de 711.000 euros, després de treure’l a licitació des del Departament de Territori i Sostenibilitat el passat mes de maig. La primera fase del projecte està prevista que comenci el proper mes de setembre i finalitzi a l’inici de l’any següent.

Segons paraules de Juli Fernández, «obres com les d’aquesta rotonda requereixen una inversió elevada, però des del govern de la Generalitat prioritzem l’equilibri territorial i està clar que aquests treballs eren necessaris per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de tots dos municipis».

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui, veu amb bons ulls el projecte «ja que els embussos generats per la rotonda eren un dels principals maldecaps dels calderins i calderines tant a primera hora com a la tarda».

D’altra banda, aquest projecte «ajudarà a la mobilitat i el tràfic del centre es veurà disminuït, hi haurà més fluïdesa i això provocarà que Palau sigui un poble molt més fàcil d’accedir», segons ha comunicat l’alcalde de Palau, Oriol Lozano. Les obres també són una oportunitat per a potenciar les relacions entre Palau i Caldes de Montbui.

Posteriorment a la roda de premsa, el delegat del Govern, Juli Fernández, ha visitat l’Ajuntament de la vila, ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament i s’ha reunit amb l’alcalde i els membres de l’equip de govern.

Obres a la rotonda

La primera fase de les obres compta amb la construcció d’un carril segregat que permetrà als vehicles que circulen pel tram de la variant de Palau-solità i Plegamans de la C-59 continuar en direcció a Caldes sense entrar a la rotonda.

A banda, es farà un segon ramal per als cotxes que surten de Palau B-143 i s’incorporen a la C-59 en direcció Barcelona. Els treballs inclouen a més la desviació de serveis, canvis de senyalització, tanques i drenatges.

comparteix la notícia...