societat
17-07-2020 #228

Commemoració del Dia Internacional per a l'alliberament de LGTBIQ+ amb un grapat d'activitats virtuals

228-commemoracio-del-dia-per-a-l-alliberament-de-lgtbiq-1594960952
L'acte oficial de la presentació del 28J. [Foto: Ajuntament].
×

Enguany, i per l'actual situació de la Covid-19, la commemoració del Dia internacional per a l'alliberament de LGTBIQ+ no pot comptar amb activitats presencials i/o físiques.

Com a alternativa, la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ofereix durant el mes de juliol 3 activitats gratuïtes entorn al 28J. Aquestes activitats es faran en format on-line i s'emmarquen dins la campanya «És l'hora de continuar…».


La presentació

L'única activitat presencial va tenir lloc el passat 29 de juny, a la Plaça de la Vila, on l'alcalde, Oriol Lozano, juntament amb la regidora Patrícia Freire van realitzar una sèrie de parlaments entorn al 28J.

A més, l'acte va comptar amb la presència d'integrants del col·lectiu feminista la Flama, llegint el manifest del Dia internacional per a l'alliberament de LGTBIQ+. En el decurs de l'acte es va presentar el vídeo realitzat per persones del col·lectiu LGTBIQ+ de la vila.


Actes virtuals

Contacontes online i concurs de dibuix LGTBIQ+

A través del conte «Cua de Sirena» d'Alba Barbé Serra i de Sara Carro Ibarra s'han treballat algunes creences i estereotips sexistes i LGTBIfòbics amb la mainada. Una activitat adreçada a infants de 3 a 11 anys i famílies i dirigida per la cooperativa Cúrcuma.

Al finalitzar l'activitat i després de reflexionar, s'ha convidat a la mainada a participar en un concurs de dibuix.

El vídeo del contacontes dura uns 20 minuts i s'ha pogut durant la setmana del 6 al 12 de juliol des de les web de l'Ajuntament.


aTRAPant masclismes

El TRAP és un estil musical recent que s'adapta molt bé a la cultura del jovent. La idea de l'activitat és generar un procés de creació col·lectiu entorn a aquest estil de música amb el suport de professionals.

L'activitat ha consistit en un taller online, per reflexionar col·lectivament sobre els estils musicals que s'identifiquen com a propis i que creen representacions socials en quant a valors culturals i actituds davant els masclismes i l'LGTBI-fòbia.

S'ha reflexionat sobre la història de la música, des dels anys 80s fins a l'actualitat [Trap, reggaeton, etc.], i de quina manera la perspectiva de gènere i la diversitat sexual han estat presents.

Els tallers, amb una duració d'1.30h s'han realitzat mitjançant la plataforma Zoom, els dies 8 de juliol de 16h a 17,30h i 13, 14 i 15 juliol, d'11h a 12,30h.


Pensar, conta i lluita

Taller que aborda de forma integral, crítica i lúdica la diversitat sexual i afectiva en el context virtual i en el món dels videojocs.

L'activitat comença en pensar sobre el cos-avatar, o com construïm la nostra identitat en els espais immersius, per acabar reflexionant i creant històries interactives a l'estil dels videojocs, a través de la plataforma Twine.

Els tallers, amb un duració de 3 hores, s'han realitzat els dies 9 i 10 de juliol de 10 a 13h i els dies 13 i 14 de 15.30 a 18.30h.

Aquesta activitat ha estat dirigida per l'entitat ArsGames.