política
25-03-2023 | 25-03-2023

La CUP alerta del risc que el Vallès acabi sent un macropolígon: 'Hi plantarem cara'

258-trobada-d-alcaldables-de-la-cup-del-valles-a-terrassa-1679769023
Foto: CUP.

Candidats i candidates vallesanes es reuneixen en una trobada a Terrassa, amb la mirada posada en les properes Eleccions Municipals del 28 de maig.

×

La CUP va aplegar el passat 18 de març, a Terrassa, els i les corresponents alcaldables als municipis del Vallès Occidental, així com de les de les candidatures alternatives sota el mateix front «L'Alternativa».

A poc més de dos mesos vista de les Eleccions Municipals del proper 28 de maig, una trentena de candidates i candidats municipals es van trobar a l'Horta dels Frares, en el parc de Vallparadís, per donar-se a conèixer l'aposta vallesana de la formació anticapitalista.

«Cal pensar en el Vallès com un territori i no com un conjunt de municipis aliens i aïllats. Fent xarxa entre totes les candidatures, juntes tindrem l'alternativa!», va defensar el cap de llista de la CUP a Terrassa, Jaume Bofill. «Si les elits, la patronal i els diferents governs ens volen convertir en un macropolígon logístic i fer del Vallès el pati del darrera de Barcelona... Llavors nosaltres plantarem cara i per les condicions de vida de les nostres veïnes», hi va afegir.

Bofill també va citar la urgència social, la crisi econòmica i l'emergència ambiental com a complexitats que s'intensificaran en els propers anys: «i es farà més evident que mai que la defensa dels beneficis d'uns pocs és incompatible amb la garantia de drets de totes».

Al seu costat, la candidata a l'alcaldia de Sabadell, Nani Valero, afegia: «aspirem a un canvi polític que defensi a la gent treballadora del Vallès i no els interessos de la patronal». La cap de llista de la Crida per Sabadell assenyalava directament els macroprojectes que trinxen el territori —i els seus responsables polítics—: «tenim molt clar que governar no serveix de res si després d'anys de lluita al territori, t'acabes arrossegant davant les pressions del PSC i de Junts per reactivar un projecte sense cap mena de sentit i caduc com és el Quart Cinturó».

A part de les candidates de Terrassa i Sabadell, també hi van ser els caps de llista de Guanyem Cerdanyola, Ivan González; l'Assemblea d'Unitat Popular de Rubí, Marina Dolset; de l'Esquerra Alternativa per Barberà; de Palau-solità i Plegamans, Dani Cama; de Sant Cugat, Marco Simarro; de Castellar del Vallès, Marga Oncins; de Santa Perpètua de Mogoda, Guillermo Almansa; i de Sentmenat, Jaume Carbonell.

Aquest darrer va explicar els orígens de la CUP i les candidatures transformadores a la comarca: «venim de lluny. Nosaltres no estaríem avui aquí sense la imprescindible passa endavant que van suposar pel Vallès el naixement i l'existència de les Candidatures Alternatives del Vallès, les CAV de les quals som hereves». Carbonell afegia: «fa molts anys que vam deixar de delegar en els partits polítics tradicionals que miren pels interessos propis i dels rics, per treballar de forma col·lectiva a tots els municipis del Vallès».

Candidats i candidates de la CUP volen ara mostrar la forma d'entendre el món, aquesta forma d'habitar el món tan present al Vallès. «Fa mesos que ho diem», prenent les paraules de Miquel Martí i Pol. «Gent que lluiti és el que ens cal», va cloure el terrassenc Jaume Bofill.


JMP 21032023 | Font: CUP