política
18-10-2019 #219

Manifestació en el segon aniversari de l’1-O a la plaça de la Vila organitzada per la Taula per la Democràcia de Palau-solità i Plegamans

219-taula-per-la-democracia-organitza-una-manifestacio-en-el-segon-aniversari-de-l-1-o-1571377877
Lectures commemoratives de l’1-O. [Foto: L’Alzina].
×

El passat 1 d’octubre, a les 20:00 hores, Taula per la Democràcia, de Palau, va organitzar, coincidint amb el segon aniversari dels esdeveniments per a la història de l’«1-O». L’acte va reunir unes 200 persones que conforme anaven arribant es col·locaven al voltant d’un enorme llaç groc adherit al terra de la plaça. Entre els assistents hi havia alguns regidors i personalitats de Palau.

Hores abans, a les 12:00, l’Ajuntament de Palau havia convocat una concentració en commemoració per l’1-O. L’alcalde, Oriol Lozano va llegir un manifest reivindicatiu.

L’acte organitzat per la Taula per la Democràcia, al vespre, va començar amb la lectura d’un manifest per la llibertat del poble català —part del manifest, al final de l’article—. Posteriorment, els organitzadors van demanar als assistents que es col·loquessin en files per a l’acte de donació voluntària a la caixa de solidaritat, d’una banda, i per a l’acte de simulació de l’arribada de les urnes als col·legis electorals de l’1 d’octubre de 2017.

Al final, es va fer un petit «referèndum» amb 3 preguntes:

  • Vols que Catalunya sigui un estat independent en forma de República? Sí, 158 vots [98,75%]; No, 0 vots; en blanc, 2 vots [1,25%].
  • Consideres que l’1 O va ser un pas endavant per assolir la República Catalana? Sí, 157 vots [97,5%]; No, 4 vots [2,5%].
  • Estàs disposada a posar en joc la teva llibertat per assolir la independència, tal com han fet les nostres companyes? Sí, 154 vots [87%]; No, 14 vots [7,9%]; en blanc, 9 vots [5,1%].

Al final de l’acte la recaptació total va ser de 510 euros.

El manifest

«MANIFEST 1-O 2019

Dimarts 1 d’octubre de 2019 - Palau-solità i Plegamans

Avui 1 d’octubre recordem l’1-O de l’any 17. Un 1-O en que el poble català va guanyar. Sí, va guanyar a la força bruta i repressiva de l’estat espanyol que va desplegar tot el seu potencial sobre un poble que només volia exercir el seu dret a DECIDIR.

Aquell dia, avui fa dos anys, el poble català va haver de fer front als atacs violents i indiscriminats dels cossos de seguretat de l’estat: Policia Nacional i Guàrdia Civil, els quals van carregar contra persones indefenses que portaven només una papereta per votar. Votar SÍ o votar NO.

Aquell Primer d’Octubre va ser possible perquè els objectius comuns i la determinació de fer valer els nostres drets van sumar per sobre de la violència de l’estat i la divisió, que és el principal objectiu de la repressió. La fortalesa democràtica del sobiranisme, només s’entén des de la clara voluntat de construir un futur compartit des de la no violència i des de la desobediència civil..

[...]

El govern espanyol, en funcions, no dialoga, ni abans, ni ara ni mai i continua menystenint la ciutadania que exigeix respecte pels drets humans i fonamentals que s’han de garantir en tot estat de dret. Menysté i castiga representants electes del poble català i dóna ales a continuades vulneracions pròpies d’estats totalitaris. Tenim més presos polítics i més secrets de sumaris que degotegen filtracions interessades a crear relats que permetin acusar després de detenir i empresonar.

L’1-O de l’any 17 vam guanyar la LLIBERTAT del poble català, les urnes van parlar clar malgrat els intents vandàlics per part de l’estat espanyol d’aturar un dret legítim i inqüestionable com és el dret a VOTAR.

Amb l’ànima colpida per les recents detencions i tenint present totes les persones represaliades, encausades, empresonades i exiliades manifestem el següent:

  • EXIGIM el retorn a la normalitat democràtica i rebutgem la judicialització de la política perquè entenem que judicialitzar les idees, el pensament i la llibertat d’expressió i manifestació no és el camí per resoldre cap problema.
  • EXIGIM la llibertat immediata de Ferran Jolis, veí de Sta. Perpètua de Mogoda, Germinal Tomàs de Mollet del Vallès, Alexis Codina, veí de Sant Fost, Edu Garzon, veí de Cerdanyola, el «Txevi» Buigas de Sant Pere de Torelló, però de Folgueroles tota la vida, Xavier Duch i Jordi Ros, veïns de Sabadell, persones detingudes i empresonades aquest 23 de setembre. Les volem, sanes i estàlvies, a casa seva.
  • EXIGIM la llibertat immediata de la Presidenta del Parlament Carme Forcadell, empresonada per donar veu al Parlament que és on s’ha de poder parlar de tot.
  • EXIGIM la llibertat immediata del President d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i de l’ex President de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, diputat al Parlament de Catalunya.
  • EXIGIM la llibertat immediata del vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras i de membres del Govern, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa i Joaquim Forn.
  • EXIGIM el retorn de l’exili del President de la Generalitat Carles Puigdemont, de Meritxell Serret, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Toni Comín, Marta Rovira, Anna Gabriel, l’Adri, Valtònic i de totes aquelles persones que pateixen exili per practicar la llibertat d’expressió i manifestació en un estat que s’autoanomena estat de dret, però que fa servir la Fiscalia i els cossos de seguretat per dur a terme l’onada de repressió més dura i bruta contra el poble català, des de la dictadura franquista.
  • EXIGIM que s’aturi la sobreactuació dels Mossos d’Esquadra en les identificacions aleatòries relacionades amb l’independentisme, la dissidència política i econòmica amb el poder, desnonaments, vagues generals, actes d’activistes, manifestacions [inclosa la de l’1 de maig], i exigim la destitució del Conseller Buch com a responsable polític de la repressió exercida pel cos de mossos d’esquadra.
  • EXIGIM la sortida de la Generalitat de les causes on actua com acusació particular i que s’aturin les imposicions administratives de casos ja sobresseïts per Fiscalia.
  • EXIGIM que s’aturi la repressió, la persecució, les identificacions aleatòries, els judicis d’escarment i totes aquelles accions que busquen víctimes expiatòries degut a l’odi i a la pretensió d’acabar amb un poble que no s’arronsa i que es mantindrà en la lluita per sobreviure i que, com a nació mil·lenària que és, mai deixarà de ser allò que ha estat sempre, una nació i un poble que la sustenta... »
.