política
16-10-2020 #231

Suspès l’acte oficial per retre homenatge a la figura de Lluís Companys

231-suspes-l-homenatge-a-la-figura-de-lluis-companys-1602825312
Imatge del cartell de l’homenatge cancel·lat.

Segon any consecutiu que es suspèn l’homenatge a Lluís Companys previst per aquest passat 15 d’octubre, coincidint amb el 80è aniversari del seu afusellament.

×

Si l’any passat es va suspendre per motius «polítics» arran de fer-se pública la sentència del Suprem contra els responsables del «procés» i la convocatòria d’un Ple extraordinari, enguany ha estat la Covid-19 i la situació de restriccions actuals dictades per la Generalitat, la responsable de la nova suspensió.

El passat dijous 14, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va fer un comunicat de suspensió d’aquest acte d’homenatge i de la resta d’actes institucionals amb motiu de les noves restriccions de la Generalitat de Catalunya decretades aquest mateix dia 14.


L’homenatge que no s’ha pogut fer...

L’acte que havia organitzat l’Ajuntament en homenatge a la figura de Companys i que estava previst fer a les 19 hores a la plaça amb el seu nom, on s’ubica el monument dedicat al president, comptava amb la presència de les autoritats locals.

Els parlaments institucionals haurien anat a càrrec de l’alcalde Oriol Lozano i de l’Associació d’Amics de Josep Martí i Cristià.

L’Escola Municipal de Música hauria estat l’encarregada del preludi musical i de la interpretació d’«El cant dels ocells».

Com ja és tradició, a més, també comptava amb l’ofrena floral i el càntic final «El Cant dels segadors», amb l’acompanyament musical de l’EMM.