política
02-10-2020 #230

Setmana de mobilitzacions reivindicatives: Manifestació en contra de la sentència de la inhabilitació

230-setmana-de-mobilitzacions-manifestacio-en-contra-de-la-inhabilitacio-1601636119
Lectura del manifest «Donem suport al MHP Quim Torra».

L’ANC de Palau va convocar una manifestació arran de la sentència ferma del TS sobre la inhabilitació del MHP Quim Torra el mateix dia en fer-se pública, el passat dilluns 28 de setembre.

×

Amb el lema «Donem suport al MH President Torra», la delegació territorial de l’ANC de Palau-solità i Plegamans va convocar una manifestació de suport al President de la Generalitat, Quim Torra, i de protesta per la seva inhabilitació el mateix dia que la sentència del Tribunal Suprem va veure la llum.

Entre 80 i 90 palauencs i palauenques, i alguns representants dels partits independentistes del municipi —ERC, Junts per Palau, Primàries i CUP— es van concentrar pacíficament a la Plaça de la Vila sobre les 19:00 hores.

Es va llegir un manifest de rebuig a la sentència d’inhabilitació i de suport al President Torra i a les institucions catalanes. Com a cloenda de l’acte, com ja és habitual, els manifestants van cantar l’himne nacional de Catalunya, «Els Segadors».


Crit de denúncia

Paral·lelament a la convocatòria de manifestació per part de l’ANC, l’antiga secretària nacional de l’Assemblea, veterana activista i cap de llista de Primàries per Sabadell, Àngels Folch, va promoure per xarxes socials l’adhesió i signatura d’un manifest de denuncia de l’estat espanyol i de suport a Torra, amb el títol «Crit de denúncia, acusació i condemna per la inhabilitació del MHP Quim Torra», per a que totes les persones que estiguessin en contra de la inhabilitació puguessin signar i adherir-s’hi, de manera individual i que a l’endemà es faria públic.

«El que ha passat avui és molt gros. Fins quan aguantarem aquesta ignomínia i deixarem que aquest feixisme galopant campi i ens vagi aixafant?». Així començava el fil de l’Àngels Folch que, en el moment de la publicació, ja en tenia més de 200 signatures.

GALERIA

×