política
14-09-2021 | 15-09-2021 #240

La Diada de l'11 de Setembre, novament marcada per la pandèmia

240-segona-diada-marcada-per-la-pandemia-1631595846

Palau ha celebrat la Diada de l'11 de Setembre, per segon any consecutiu, en un context marcat per la Covid-19 i les mesures preventives i restrictives que aquesta pandèmia comporta. Tot i així, més d'una trentena d'entitats hi han volgut participar en l'Ofrena Floral.

×

L'Ofrena Floral

Tot i la boira inicial a primera hora del matí que hi havia a tota la comarca, a les 9 del matí, la Corporació Municipal en Ple i entitats, associacions i partits polítics van comenár la tradicional Ofrena Floral al monument a Rafael Casanova.

Enguany hi van participar una trentena entitats, a més dels partits polítics d'ERC, Junts X Palau, Partit Socialista de Catalunya, Primàries, Podemos Palau, CUP Palau, Palau En Comú, Joventut Socialista de Catalunya i Jovent Republicà complint totes les mesures de prevenció i seguretat per la Covid-19.

Exactament, van participar en aquesta ofrena 37 entitats, col·lectius i partits polítics per aquest ordre:

Corporació Municipal en Ple de l'Ajuntament, Fundació Folch I Torres, Associació Pessebrista, Societat Coral La Unió, Agrupació Sardanista, Centro Cultural Andaluz, Assemblea Nacional de Catalunya, Penya Barcelonista, Atlètic Club Bàsquet Palau, Associació Dones per les Dones, Casal de la Gent Gran, Associació de Comerciants, Hoquei Club Palau, Grup Teatral La Gresca, Cabres i Vaques Palau, Deixebles dels Dimonis de la Pedra Llarga, Les Bufanderes per la Llibertat, Haribala, Candombe Bantú, Federación Andaluza de Comunidades, Associació Teatral Farrigo Farrago, Associació Amics de la Música Clàssica, Associació Bitlles Catalanes «Va Tornem-Hi», Geganters i Grallers De Palau, Colles del Ball de Gitanes, Associació Amics Josep Martí Cristià, Associació Cultural Quatrepins, Patronat de Sant Isidre, Podemos Palau, CUP Palau, Palau En Comú, Primàries, Junts X Palau, Joventut Socialista de Catalunya, Partit Socialista de Catalunya, Jovent Republicà, ERC.

L'acte institucional

Al migdia, es va fer l'acte institucional de la Diada, primerament amb el lliurament, per part de l'alcalde de la vila, Oriol Lozano, de la Senyera al cos de Policia Local, vestits de gala per a l'ocasió, per a fer l'alçada oficial de la bandera amb música de tenora de fons. Seguidament, l'alcalde va fer el seu parlament. A continuació, tres joves de l'Esplai El Botó van fer una altra parlament reivindicatiu.

Lozano va agrair l'assistència a l'acte «al públic en general i també a les entitats que aquest matí us heu apropat a fer l'ofrena floral». Segons va explicar Lozano, «l'11 de setembre pengem la senyera als balcons i places per reafirmar un sentiment d'identitat, de pertinença i de mirada envers les nostres arrels com a nació. En definitiva, una oportunitat per ensenyar al món que som una nació, un país».

Posteriorment als parlaments, l'Agrupació Sardanista, amb l'acompanyament de l'Escola Municipal de Música, van fer una ballada de sardanes.

L'acte va continuar amb l'actuació del grup Palau Música Llibertat, que van interpretar 4 peces reivindicatives. Ramón Tolosa, a l'igual que l'any anterior, va fer de presentador i va llegir un poema d'Àngel Guimerà.

Com és habitual, l'acte oficial va finalitzar amb la interpretació instrumental de «Els Segadors», on el públic assistent va cantar la lletra de l'himne de Catalunya.


JMP 12092021

GALERIA

×