política
25-03-2023 | 25-03-2023

Projectes de reurbanització de l'Av. Catalunya i del Pg. de la Carrerada

258-reurbanitzacio-av-catalunya-i-pg-de-la-carrerada-1679768828
Foto: Aj PsiP | Projecció virtual del Pg de la Carrerada.

Són fruit dels processos participatius amb les propostes de la ciutadania i del comerç, els quals dibuixen dos eixos verds que connecten el municipi i on es prioritzen les persones i el comerç.

×

A finals de febrer, l'Ajuntament va difondre les conclusions dels processos participatius sobre la reurbanització de l'Avinguda Catalunya i el Passeig de la Carrerada, processos engegats fa un any i que ara s'han presentat en dues sessions, cadascuna, de les comissions mixtes de seguiment encarregades de vetllar pel seu bon funcionament.

Des de l'any passat, s'han realitzat sessions informatives per a la ciutadania i passejades i tallers de retorn i de priorització, on els i les participants van poder presentar les seves propostes i debatre. En el cas de l'Avinguda Catalunya es van recollir també especialment les propostes del seu teixit comercial.

La primera fase de transformació pretén canviar l'ús de l'espai amb elements tàctics i econòmics, «no només per aconseguir una millora urbanística sinó sobretot una millora social perquè garanteixen la continuïtat, l'accessibilitat i la seguretat del pas dels vianants, pacifiquen el trànsit i milloren l'habitabilitat, la sostenibilitat, el confort i la convivència i els vincles amb el comerç local».

Les principals actuacions previstes als projectes són:

  • Garantir la continuïtat de les voreres i assegurar el pas dels vianants de manera amable i segura en tots els trams, ampliant les voreres existents i adequant plataformes úniques en cruïlles i punts claus per facilitar el pas de vianants i la implantació d'arbrat.
  • Pacificar el trànsit, disminuir la velocitat dels vehicles en el màxim de 30 kilòmetres per hora en tots els trams. Es reduirà l'amplada dels dos carrils de circulació a tota l'Avinguda Catalunya per disminuir la velocitat dels vehicles i aconseguir més espai per vianants.
  • Ampliar les places d'aparcament, sobretot en el tram central de l'Avinguda Catalunya, on es crearà un aparcament nou i es mantindran el màxim de places ja existents respectant la demanda recollida durant el procés de participació ciutadana.
  • Transformació verda i sostenible, amb una banda contínua d'arbrat i espai vegetal als dos costats de les dues vies. Això sí, caldrà garantir l'espai necessari als plataners del Passeig de la Carrerada, ampliant els escocells, els clots de terra on creixen i nous parterres.
  • Les persones com a prioritat. Es crearan nous espais de lleure i relació. En tots els trams es col·locarà mobiliari urbà per establir zones d'estada i descans en zones d'ombra.

Els dos projectes es presentaran per a aprovació al proper Ple de març. El cost total de la reurbanització de l'Av. Catalunya s'estima en 2,8 milions d'euros i el del Passeig de la Carrerada, en 2,3 milions d'euros.

258-reurbanitzacio
Foto: Aj PsiP | Projecció virtual de l'Av. Catalunya.

JMP 20032023 | Font: Aj PsiP