política
30-09-2022 #252

L'aprovació definitiva del canvi de gestió de l'aigua i la regularització de migrants a debat al Ple de setembre

252-resum-del-ple-ordinari-de-setembre-1664563278

Una nova modificació de Crèdit, l'aprovació inicial del document únic de Protecció Civil, la modificació del Reglament de Participació Ciutadana, el quadre sancionador de l'Ordenança de Circulació i Seguretat Viària, PMU i POUM, l'aprovació definitiva canvi de forma de gestió del servei públic d'abastament d'aigua, i la ILP del moviment RegularizaciónYa per a una regularització extraordinària de persones migrants a l'estat espanyol, com a temes destacats.

×

La primera sessió plenària després de les vacances, celebrada el passat 29 de setembre, va replegar tots els regidors de l'Ajuntament de manera presencial en una jornada de poc més d'una hora per tractar els punts del dia.


Ordre del dia: punts destacats

#. La modificació de crèdit núm. 19, de suplement a càrrec de la Incorporació de Romanent Líquid de Tresoreria per a Depeses Generals [IRLTDG], va ser aprovada per majoria amb l'abstenció del PSC.

Les aplicacions afectades pel suplement són: despeses de la Policia Local, el Servei d'Atenció als Usuaris, el subministrament de gas d'edificis municipals, campanya Comerç i Turisme, la il·luminació del Nadal, les Atencions Socials d'urgència, la participació ciutadana, els camins escolars, i la coberta de la Masia de Can Maiol. Aquestes aplicacions comptaran amb un increment de 385.655,55 euros procedents del romanent de la Tresoreria.

#. El document únic de Protecció Civil, que estableix el marc per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a situacions d'emergència del municipi, atès que el municipi compta amb diversos plans de protecció de Catalunya, va ser aprovat per unanimitat.

#. La modificació del Reglament Municipal de Participació Ciutadana per a la seva adaptació a la situació actual del municipi, novament va ser aprovada per unanimitat.

Recordem que el Reglament va ser aprovat definitivament al setembre de 2019. Actualment s'ha trobat la necessitat de modificar la tramitació de l'article 8, corresponent a les iniciatives ciutadanes per tal de concretar preceptes indeterminats i simplificar la tramitació.

#. Es va donar compte de la resolució d'incorporació del quadre sancionador propi de l'Ordenança Municipal de Circulació i Seguretat Viària de l'Ajuntament que, com recordarem, l'última modificació es va aprovat al novembre de 2021.

#. Mentre que el Pla de Millora Urbana del Camí Reial [PMU 07] va ser aprovat per majoria, amb l'abstenció de Primàries, el Pla de Millora Urbana de les finques del carrer Joan Maragall 15-21 i del carrer Montserrat Roig 16-32 a Can Llonch per corregir un error de gàlib, va ser aprovat per unanimitat. La modificació del POUM per l'equipament al carrer Dr Fleming, destinat a Tanatori públic, va ser aprovada per majoria, amb el vot en contra del PSC i de Cs.

#. El canvi de forma de gestió del servei públic d'abastament d'aigua, en la proposta definitiva després de tombar les 4 al·legacions presentades pel PSC, va ser aprovat per majoria, novament amb el vot en contra del PSC i de Cs.

Tant Cs com els socialistes van mantenir la seva postura en contra d'aquest sistema de gestió directa del subministrament de l'aigua, tal com van indicar al mes de juny.

Andrés Martínez, portaveu de Cs va deixar clar que «el número de votos, la división de criterios de los vecinos al respecto, y la cercanía de las próximas Elecciones Municipales y el riesgo de cambio de Gobierno son motivos para no aprobar en este momento del cambio de sistema de gestión del agua».

Per la seva banda, Marc Sanabria, portaveu dels socialistes va refermar les 4 al·legacions presentades, argumentant que «continuem veient errors en la memòria i, per tant, no és una documentació correcta».


Ordre del dia: mocions

#. L'única moció de la sessió plenària, la presentada per ERC, JxPsiP-Junts, amb l'adhesió de Primàries, relacionada amb la Iniciativa Legislativa Popular [ILP] del moviment «RegularizaciónYa» per a una regularització extraordinària de persones migrants a l'estat espanyol, va ser aprovada per majoria, amb l'abstenció del PSC i el vot en contra de Cs.

Núria Solà, portaveu de Primàries, va felicitar la gent vinculada a la ILP i va titllar d'«inacceptable» el que estava fent diferents estats europeus, incloent l'estat espanyol amb les polítiques de regularització dels migrants.

Segons Cs, aquesta regulació «no es de competencia a nivel municipal». A més, «no podemos tomar decisiones en base a otros países, donde actúan mafias».

Per la seva banda, el PSC va defensar la reforma de la Llei d'estrangeria en la que està treballant el govern central.

Segons la regidora d'Acció Social, Patrícia Freire, les polítiques relatives als migrants «sí que són de competència local». Freire es va mostrar a favor de la reforma de la Llei d'estrangeria, encara que «no és suficient i no és el que demanem».


JMP 30092022