política
07-06-2022 #249

Modificacions de crèdit, pròrroga dels serveis d'aigua, neteja viària i deixalleria, i festius locals al Ple de maig

249-resum-del-ple-ordinari-de-maig-1654618963
L'inici de la sessió plenària.

Dues modificacions de crèdit, una modificació de les ordenances fiscals, la perllongació forçosa dels serveis de l'aigua, de la neteja viària i de la deixalleria, juntament amb l'aprovació de les festes locals per al 2023 i altres punts en un ordre del dia sense mocions per part dels diferents grups municipals van caracteritzar la sessió plenària de maig.

×

La sessió del passat 26 de maig, de poc més de 45 minuts i que estranava un nou sistema de càmares per a la transmissió en directe pel canal de Youtube, va començar amb la felicitació per part de l'alcaldia a la regidora socialista Cristina Pérez, absent per maternitat. A més, l'alcalde, Oriol Lozano, va fer una breu crítica als tribunals espanyols per la possible revisió dels indults als polítics del Procés.


Ordre del dia: punts destacats

#. La modificació de crèdit núm. 6, per incorporació de romanent i generació de crèdit, va ser aprovada per unanimitat.

Aquesta modificació atorga 271.714,20 euros de crèdit extraordinari per a la pavimentació del carrer Camí Creu de Baduell, dels quals 135.857,10 euros procedeixen del romanent de Tresoreria, i 135.857,10 euros més procedents de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt.

#. La modificació pressupostària núm. 7, per transferència de crèdit entre partides, també va ser aprovada per unanimitat.

Transferència de 16.137,36 euros procedents de la consignació per a l'estudi, assessoria i treballs tècnics, en favor de la modificació de les aplicacions del funcionariat d'urbanisme.

#. La modificació de l'Ordenança Fiscal núm. 18, d'utilització d'espais culturals, novament va ser aprovada per unanimitat.

Aquesta modificació de les taxes fa referència a 3 espais de la Torre Folch: la Sala Massagran, 212,57 euros dia i 37,17 euros hora; la Sala Patufet, 106,19 euros dia i 31,86 euros hora; i els Jardins, 265,48 euros dia i 42,48 euros hora.

#. La proposta de perllongació forçosa del servei de l'aigua, va ser aprovada per unanimitat.

Per tal de garantir l'abastament de l'aigua al municipi, s'ha de prorrogar el contracte actual amb CASSA, que finalitza el 30 de juny. De moment, 6 mesos ampliables a 6 mesos més mentre es regularitza si es canvia a no el sistema d'abastament de l'aigua.

#. Les perllongacions forçoses inicials de la prestació del servei públic de neteja viària —lot 2—, de la del servei públic de la Deixalleria —lot 3—, i de la recollida de fibrociment —lot 4— , per garantir la continuïtat dels serveis, van ser aprovades per unanimitat.

A l'igual que amb el servei de l'aigua, s'ha de fer un estudi previ per definir si la gestió futura serà directa o indirecta.

#. Les festes locals corresponents a l'any 2023, van ser aprovades per unanimitat: 5 de juny —Segona Pasqua— i 28 d'agost —Festa Major—.

#. El Pla d'Educació EDUCA16 va ser aprovat per majoria, amb l'abstenció d'un regidor d'ERC, absent de la Sala en el moment de les votacions. Recordem que el Pla local d'educació és una eina de planificació de l'acció política local en matèria educativa, que concreta les actuacions a endegar o canviar per tal d'assolir uns objectius determinats, prèviament consensuats i estudiats, que busquen la millora d'oportunitats educatives de la ciutadania.

#. La ratificació a l'adhesió a la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el poble Sahrauí i el pagament de la quota anual de soci, exercici 2022, novament va ser aprovada per unanimitat, amb una quota de 185 euros.


Ordre del dia: propostes d'urgència

#. La modificació del preu públic per la venda de llibres publicats per l'Ajuntament i d'altres publicacions de caràcter anàlogues va ser aprovada per unanimitat.

Referent al preu de la segona edició del llibre de Pere Farnés, «Va passar una maltempsada», que, com a interès patrimonial, es mantindrà el preu de la primera edició: 12 euros.


JMP 30052022