política
01-08-2022 #251

Modificacions de crèdit i la regulació de l'ús de la pirotècnia a debat al Ple de juliol

251-resum-del-ple-ordinari-de-juliol-1659331856

Dues noves modificacions de Crèdit, l'aprovació del compte general de l'excercici 2021, el pla estratègic de subvencions, el sistema d'integritat institucional per la gestió de fons europeus, la modificació puntual del POUM per l'obtenció d'habitatge assequible en relació al canvi d'ús comercial a les plantes baixes per habitatges de protecció pública, i la moció de Cs sobre la regulació de l'ús de la pirotècnia al municipi, com a punts destacats.

×

La sessió plenària prevacacional del passat 28 de juliol va destacar per ser una de les més curtes de l'any. A més, el PSC va comptar amb un regidor menys, per l'absència de Miquel Cañizares. Paral·lelament, si el més anterior vam dir que havia millorat el so, tant per als oients de Ràdio Palau com per als seguidors en Youtube, aquesta vegada la qualitat del so va ser precària.


Ordre del dia: punts destacats

#. Les modificació de crèdit núm. 15, relativa a transferències de crèdit entre diferents Capítols; i la modificació núm. 16, sobre un crèdit extraordinari i suplement de crèdit a càrrec RLTDG, van ser aprovades per majoria, amb l'abstenció dels 4 regidors presents del PSC.

#. El compte general de l'Ajuntament, corresponent a l'Excercici 2021, va ser aprovat per unanimitat.

#. Novament va ser aprovada per unanimitat la sol·licitaud de la Comunitat de Propietaris del Carrer Dom Bosco 1-3, per la bonificació de l'Impost sobre Construccions, Instal.lacions i Obres, liquidat amb motiu de les obres de reparació de voladius d'obertures i façanes de l'edifici plurifamiliar.

#. El Pla Estratègic de Subvencions 2022 i el Sistema d'Integritat Institucional per la la gestió de fons europeus, també van ser aprovats per unanimitat.

#. La modificació puntual del POUM per a l'obtenció d'habitatge assequible en relació al canvi d'ús comercial a les plantes baixes per habitatges de protecció pública, així com el Protocol d'actuació contra les violències masclistes i LGTBBIfòbiques en contextos d'oci, novament van ser aprovats per unanimitat.


Ordre del dia: mocions

#. L'única moció de la sessió plenària, la presentada per Cs per la regulació de l'ús de la pirotècnia al municipi, va ser rebutjada amb el vot en contra d'ERC, JxP-Junts i Primàries.

La combinació de les altes temperatures i l'us de petards fan necessària la reevaluació dels protocols de securetat sobre la pirotècnia, segons va expressar el portaveu de Cs, Andrés Martínez.

Mentre que per a Primàries, ERC i JxP-Junts, ja existeixen diversos protocols al respecte i el que cal és «conscienciar la ciutadania», el PSC va entendre la moció com a «missatge de prudència de cara a la ciutadania», i va votar a favor.


JMP 30072022