política
06-08-2021 #240

L'última sessió plenària abans de les vacances es va desenvolupar en un nou espai

240-resum-del-ple-ordinari-de-juliol-1628226367
El Ple de juliol realitzat a l'Espai Jove L'Escorxador.

Aquesta vegada va ser la sala El Corral de l'Espai Jove L'Escorxador el lloc on es va realitzar el Ple ordinari i prevacacional de juliol, per obres a la Sala Polivalent. Nova modificació de crèdit, finançament de la xarxa d'aigua potable des de Can Falguera a l'Avinguda Catalunya, festes locals, ampliació de l'aeroport, sanitat pública i Marea Blanca, i el Correllengua com a punts principals.

×

Una sessió tranquil·la on, a banda del espai provisional, també va destacar l'absència de l'alcalde, Oriol Lozano, per temes de salut. Com a primera tinenta d'alcaldia, Eva Soler va comandar la sessió plenària.


Ordre del dia: els punts

#1. La modificació de crèdit núm. 13, que va ser aprovada per unanimitat ja que, el principal partit de l'oposició, PSC, va votar a favor, aquesta vegada, ja que tenia a veure amb una moció presentada anteriorment.

D'una banda, tres nous crèdits extraordinaris per al projecte de Càmeres Perimetrals —100.000 euros—, per al conveni del Fons Català de Cooperació —20.000 euros—, i per al projecte de la canonada de Can Falguera —356.209 euros—. D'altra, l'ampliació de 5.000 euros per a la consignació del suplement de crèdit relatiu a millores als centres d'ensenyament, dotats anteriorment amb 53.708 euros, quedant així per 58.708 euros. El total de la modificació, 481.209 euros.

#2. La sol·licitud de la Comunitat de Propietaris de l'Av. Diagonal 7, de bonificació de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres liquidat amb motiu de les obres de rehabilitació de balconeres de façana principal i façanes laterals de l'edifici plurifamiliar entre mitgeres, aprovada per unanimitat, ja que compleixen els requisits per a la bonificació.

#3. La sol·licitud de la Comunitat de Propietaris del Carrer Sant Galdric 13, de bonificació de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres liquidat amb motiu de les obres de rehabilitació de les façanes exteriors i del terrat comunitari, aprovada també per unanimitat, ja que, a l'igual que el punt anterior, compleixen els requisits.

#4. L'establiment preu públic per la realització d'espectacles de l'Ajuntament, novament aprovat per unanimitat, establint tres tarifes per a activitats públiques de teatre: 12 euros per a adults en la tarifa#1, per a teatre estable i espectacles públics; 10 euros en la tarifa#2 per a espectacles de música, dansa i teatre jove; i 4,5 euros en la tarifa#3 per al Cicle Gaudí de Cinema Català.

#5. La proposta d'acord de modificació de la plantilla de personal funcionari i de la relació de llocs de treball de l'Ajuntament, també aprovada per unanimitat.

#6. L'acta relativa a les operacions de delimitació entre els termes municipals de Polinyà i PsiP, una altra renovació, sempre respectant les propietats, novament aprovada per unanimitat.

#7. La rectificació de l'error material en l'enunciat i apartat dispositiu segon de l'acord adoptat pel ple a la seva sessió de data 29 de juny de 2021, referent a una esmena que es va realitzar a l'estudi però no a l'enunciat, aprovada per unanimitat.

#8. El finançament obres del projecte executiu per a la renovació de la xarxa d'aigua potable de la baixada del dipòsit de Can Falguera a l'Avinguda Catalunya, aprovat pel ple de data 29 d'abril de 2021 i aprovació addenda per a la seva execució, aprovat per unanimitat. Aquesta ampliació, que es va aprovar a l'abril, tindrà un cost d'uns 1,6 milions d'euros, dels quals 356.000 aniran a càrrec de l'Ajuntament i la resta a càrrec de CASSA.

#9. Les festes locals corresponents a l'any 2022, també aprovades per unanimitat, correspondran als dies 28 de febrer —Carnestoltes— i 29 d'agost —Festa Major—.


Ordre del dia: les mocions

#10. La moció presentada pel PSC-CP, respecte l'ampliació de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, rebutjada per l'equip de govern, amb l'abstenció de Primàries i el vot a favor de PSC i Cs.

Mentre que Sanabria, portaveu del PSC, al·lega que l'aeroport és el més important de la Europa Mediterrània, amb un trànsit de 52 milions de passatgers al 2019 i que és necessària aquesta ampliació, aturada per la pandèmia amb un pressupost de 1.700 milions d'euros i amb una previsió d'inici de les obres al 2025, encara que l'ampliació implica «desplaçar» part de la zona protegida del delta del riu Llobregat, Primàries explica que creu que l'ampliació és necessària, però que de l'estudi ecològic falten dades i no confien en AENA. Per la seva banda, ERC i JxPsiP-Junts creuen que les prioritats són diferents i que no volen «fer-li el joc» a les empreses de l'IBEX35, a part de l'atac contra la biodiversitat del delta.

#11. La moció presentada pel PSC-CP en nom de la plataforma en defensa de la salut pública del Baix Vallès/Marea Blanca de Catalunya «més que mai sanitat pública. Sí o sí, atenció primària», es va votar per punts ja que la majoria de grups estaven a favor d'alguns d'aquests punts i d'altres no tant. Marc Sanabria, en primer lloc, i Antonio López, representant de Marea Blanca, posteriorment, van defensar cada punt de la moció.

  • Reobertura de tots els CAPs i Consultoris locals, aprovat per unanimitat.
  • Recuperació de les visites presencials a criteri de pacient, aprovat amb 8 vots a favor i 8 abstencions.
  • Recuperació de la metgessa i la infermera de referència, aprovat per unanimitat.
  • Millora dels equipaments tecnològics per a comunicació telefònica i telemàtica, aprovat per unanimitat.
  • Redimensionament dels Equips d'Atenció Primària en funció de la població a atendre, aprovat per unanimitat.
  • Destinar el 25% del pressupost de Salut per als Equips d'Atenció Primària, aprovat per 15 vots a favor i 1 abstenció.
  • Garantir els serveis de suport als Equips d'Atenció Primària per a una òptima atenció a la ciutadania, aprovat per unanimitat.
  • Capacitar l'atenció primària dins del sistema, aprovat per 7 vots a favor i 9 abstencions.
  • Posar en marxa Consells de Participació en cada Àrea Bàsica de Salut, aprovat per 12 vots a favor, 1 en contra i 3 abstencions.
  • Programes d'atenció comunitària per a un enfocament globalitzador dels problemes de salut, aprovat per 15 vots a favor i 1 en contra.

#12. La moció presentada per JxPsiP-Junts i ERC-AM, amb l'adhesió de PSC-CP i Primàries, de suport al Correllengua 2021, va ser aprovada per majoria, únicament amb el vot en contra de Cs.

#13. Donar compte de les resolucions emeses per l'alcaldia i acords de la junta de govern local des de l'última sessió plenària.


Ordre del dia: propostes d'urgència

La moció presentada pel Govern sobre la liquidació del model de finançament de l'exercici 2020, entrada amb caràcter d'urgència aprovada per unanimitat, que va ser aprovada per majoria, amb l'abstenció de PSC i Cs.


JMP 00302021