política
22-10-2022 #252

La paralització del Polígon de Llevant, tombada en la primera votació al Parlament

252-primera-votacio-fallida-contra-el-poligon-de-llevant-1666407876

La proposta presentada pel Comuns per a la paralització del polígon de Llevant i inclusió a l'espai protegit de Gallecs va ser tombada amb els vots en contra del PSC, Junts i Cs.

×

El passat 21 de setembre, la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya va portar a votació una proposta de resolució presentada pel grup dels Comuns. La proposta recollia diverses demandes històriques sobre Gallecs i, en particular, es demanava la paralització del Polígon de Llevant i la inclusió d'aquests terrenys al espai protegit del parc.

Tot i les esmenes presentades, el resultat de la votació va ser la de rebutjar la proposta en la seva pràctica totalitat. Només es van mantenir alguns dels punts, entre ells, el de la creació d'una comissió mixta entre l'INCASOL, l'Ajuntament i la Plataforma Cuidem Gallecs - Salvem Palau, per tal de continuar buscant una solució al conflicte.

Els vots favorables a la proposta van ser d'ERC, Comuns i CUP. Els vots contraris els van emetre PSC, Junts i Cs.

La Plataforma va compartir que «aquest pas enrere no farà que s'aturi la lluita contra el desenvolupament del polígon, d'acord amb el sentiment majoritari dels veïns i veïnes de Palau». A més, «properament, treballarem les pròximes passes a seguir, començant per reunir-nos amb els grups d'ERC i Junts del poble, per a mirar d'entendre els canvis que s'han esdevingut en referència a trobades anteriors».


JMP 29092022 | Font: Cuidem Gallecs