política
04-03-2023 #257

El PSC Vallès Occidental Sud presenta un decàleg de compromisos

257-presentacio-del-decaleg-del-psc-voccsud-1677959072
Foto: PSC V Occ Sud.

Sanitat, dependència, feminisme, educació, mobilitat, seguretat ciutadana, medi ambient i energia formen part d'aquest decàleg treballat durant les jornades municipalistes.

×

El passat 27 de febrer, la Federació del PSC Vallès Occidental Sud va realitzar la signatura, per part dels candidats i les candidates, a les properes eleccions municipals, d'un decàleg de 13 punts de compromisos que s'ha treballat durant les jornades municipalistes.

Temes com la sanitat, la dependència, el feminisme, l'educació, el transport públic i la mobilitat, la seguretat ciutadana, el medi ambient i la transició energètica, són alguns dels punts que recull el decàleg de compromisos del PSC.

Tal com va explicar el Primer Secretari de la Federació, Francisco Aranda, «tenim unitat, projecte col·lectiu, ambició i futur», ja que «és important que unim forces per pal·liar els problemes dels ciutadans i ciutadanes de la nostra comarca».

David González, secretari de Polítiques Municipals i Diputat al Parlament de Catalunya va ser l'encarregat de llegir el manifest. Amb aquest acte «posem el punt i final a unes jornades municipalistes on hem pogut promoure el debat entre les diferents agrupacions de la nostra Federació i on els candidats i les candidates han pogut expressar el seu coneixement i la seva experiència», va subratllar el secretari, amb la idea «d'enfortir el projecte socialista de cara a les eleccions del proper 28 de maig».

Per la seva banda, Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell i Viceprimera secretària de l'Àrea d'Igualtat i Acció Social del PSC, va deixat palès que els socialistes «tenim moltes ganes de ser i d'estar, perquè tenim molt clara quina és la nostra vocació de servei a les nostres ciutats». A més, va destacar la necessitat de créixer si tots els municipis de la comarca van junts de la mà en un compromís que afecti a tots els governs.


El decàleg

Els candidats i les candidates van expressat la seva voluntat de treballar en comú pel compliment d'aquests compromisos:

  1. Treballarem per reforçar la salut pública dels nostres municipis.
  2. Exigirem la construcció d'un nou hospital de proximitat al Vallès Occidental Sud.
  3. Treballarem per garantir un manteniment de qualitat de les escoles Bressol, d'infantil i primària.
  4. Treballarem per la generació de polítiques publiques intergeneracionals i transversals, adaptant les propostes a la gent gran, infància i joventut.
  5. Aposta decidida per la cultura i l'esport, reforçant el paper de les entitats, promovent nous equipaments municipals on calgui i millorant les existents.
  6. Defensem noves propostes de transport públic a la comarca. D'igual manera, promourem l'aplicació de tarifes de preu reduït per col·lectius específics.
  7. Necessitem una major inversió en infraestructures de mobilitat a la nostra comarca.
  8. Garantirem fer del Vallès un pol econòmic, industrial i tecnològic que aposta per l'economia del coneixement.
  9. Apostem pel comerç, la restauració i els serveis de proximitat dels nostres pobles i ciutats.
  10. La seguretat ciutadana és una prioritat per tal de garantir municipis segurs, cívics i confortables.
  11. Lluitem contra el canvi climàtic, fomentant transició energètica i millorant la qualitat de l'aire dels nostres municipis.
  12. Garantirem el manteniment d'un espai públic digne, fomentant les zones verdes, millorant l'accessibilitat dels nostres carrers i promovent espais nets.
  13. Promourem totes les polítiques públiques amb perspectiva feminista, per aconseguir uns municipis amb plena igualtat i justícia social.

JMP 01032023 | Font: PSC V Occ Sud