política
11-06-2023 #260

La CUP destapa un possible conflicte d'interessos al Consell Comarcal del Vallès Occidental

260-possible-conflicte-d-interessos-al-ccvocc-1686465615

El cas gira al voltant de Lucio Gat com a càrrec de comandament al Consell entre 2019 i 2022, i, simultàniament, l'Associació You Bari que en presideix.

×

Com a conseqüència d'una denúncia anònima, la CUP Vallès Occidental va presentar un comunicat de premsa, en plena campanya electoral, sobre un possible conflicte d'interessos al Consell Comarcal del Vallès Occidental, en la figura del Sr. Lucio Gat que, sent el president de You Bari, Associació pel Desenvolupament i la Cooperació amb Missirah —Senegal—, també ocupava un càrrec de comandament al Consell Comarcal del Vallès Occidental entre 2019 i 2022.

Segons la CUP, existeix un conflicte d'interès inherent en el fet que utilitza la seva influència al Consell per aconseguir finançament per a la seva associació, la qual li confereix un benefici personal.

Gat ha estat regidor del PSC en diversos ajuntaments, tant de la comarca com de comarques veïnes i, actualment anava a llistes electorals per a les eleccions municipals a Parets del Vallès.

La CUP exposa que Gat «va aprofitar la convocatòria del procés de pressupostos participatius del Consell Comarcal per presentar un projecte per a la seva associació».

No obstant això, «el projecte es va integrar dins les línies d'actuació del Consell comarcal i, aprofitant la seva posició d'influència, va aconseguir que es financés un viatge d'una comitiva formada per alguns treballadors del Consell al Senegal», segons puntualitza la CUP.

Cal dir que aquesta informació, presumpta fins que no se'n comprovi la veracitat, és la base per seguir plantejant si efectivament existeix un conflicte d'interès en ocupar un càrrec públic a un ens i rebre subvencions d'aquest ens. Tot i així, Els documents d'atorgaments són públics i es poden revisar sense cap problema.

A més, des del partit es té el coneixement de que l'Oficina Antifrau de Catalunya ha fet un seguit de requeriments al CCVOcc que, de moment, no han tingut resposta.


JMP 08062023 | Font: CUP V Occ