política
22-01-2021 | 22-01-2021

Realitzat el sorteig dels membres de les meses electorals per al 14F

234-ple-extraordinari-per-al-sorteig-electoral-1611312912
Els regidors a la sessió plenària del sorteig electoral.

El passat dimecres 20 de gener es va celebrar, per fi, una nova sessió plenària amb caràcter extraordinari i d'urgència per al sorteig dels membres de les meses per a la convocatòria electoral de les Eleccions al Parlament el proper 14 de febrer.

×

Amb la dissolució del Parlament el passat 21 de desembre a causa de la convocatòria electoral programada per al 14 de febrer, l'Ajuntament de PsiP va convocar un Ple extraordinari per al 18 de gener, dins del marge de dies estipulats per a tal fi, per a la realització del sorteig dels membres del cens electoral que hauran de fer-se càrrec de les meses electorals —presidents, vocals i suplents— el 14F.

Però, arran del Decret 1/2021 del DOGC, de 15 de gener, pel qual es deixa sense efecte la celebració de les eleccions al Parlament, a causa de la crisi sanitària derivada de la pandèmia causada per la COVID-19, la convocatòria de la sessió plenària es va suspendre.

Ara bé, a causa dels recursos presentats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya —TSJC— per part d'algunes entitats polítiques —PACMA, Lliga Democràtica, Federalistes d'Esquerres i Impulso Ciudadano— i, més concretament, pel recurs presentat per un ciutadà amb la petició de«mesures cautelaríssimes» —la qual cosa vol dir que el TSJC ha de prendre una decisió en 24 hores. La formació extraparlamentària Esquerra en Positiu també va presentar les mesures cautelaríssimes—, el TSJC va estimar les cautelaríssimes demanades el passat dia 19, mantenint així la convocatòria de les eleccions del 14F i tombant el decret de suspensió del govern, obligant, per tant, a tornar a activar la maquinària electoral.

Aquest fet va provocar que l'Ajuntament de PsiP hagués de convocar, novament, el Ple extraordinari. Ara per al passat dia 20, amb caràcter d'urgència.


Ordre del dia i sorteig

Finalment, es va poder realitzar la sessió plenària telemàtica per:

  • #1. La ratificació del caràcter extraordinari i urgent de la sessió, que els 17 regidors van votar i es va aprovar per unanimitat.
  • #2. El sorteig pel Ple de l'Ajuntament dels membres de les meses per a la convocatòria electoral del 14F.

La secretària de l'Ajuntament, primerament, va comunicar que tots els centres electorals compliran amb totes les mesures de seguretat dictades per a la prevenció sanitària.

Posteriorment, va explicar el procediment de selecció dels 171 membres del total de les 19 meses, amb 8 seccions repartides en 7 centres electorals ubicats al municipi —9 membres per mesa entre president, vocals i suplents—.

Els centres, els ja habituals: el Centre Recreatiu, l'escola Can Cladellas, el Centre Cívic, el CEIP Palau, la masia de Can Falguera, l'institut Ramon Casas i Carbó i l'institut Can Periquet.

El sistema de selecció es va efectuar mitjançant el programa «CONOCE», aplicació que la Diputació —DIBA— posa a l'abast de les administracions locals per al procés selectiu per localitats.

Aquest sistema, de manera automàtica, selecciona aleatòriament els membres que hauran de formar part de les 19 meses electorals d'entre tots els palauencs i palauenques inclosos al Cens Electoral.

El protocol dicta que un dels assistents a la sessió plenària ha de donar l'ordre verbal per a que un administratiu premi el botó de l'aplicació per a fer la selecció automatitzada.

En aquesta ocasió, es va decidir, prèviament a la sessió, que fos la portaveu del Grup municipal Primàries, Núria Solà, que donés l'esperada ordre. Així doncs, uns segons després de l'ordre, el programa ja tenia els 171 membres seleccionats.

Posteriorment, la secretària els va nombrar, un per un, tots els membres seleccionats, que en breu han de rebre la notificació oficial.