política
10-07-2023 #261

Ple per a l'aprovació de les bases reguladores per al nou mandat

261-ple-extraordinari-per-al-nou-mandat-1688964178

Sessió extraordinària d'aquesta legislatura que marca les bases que determinaran i regularan el funcionament de tot el sistema d'actuació plenària per als propers quatre anys.

×

Com correspon a cada nou mandat, després del Ple d'investidura s'ha de realitzar una sessió per determinar les bases reguladores, les comissions informatives, les delegacions del Ple en la junta de govern, les resolucions sobre les noves tinences d'alcaldia, els portaveus de cada grup municipal, entre d'altres coses.

Així, el passat 29 de juny, es van reunir els nous regidors del mandat 2023-2027 per a l'exposició i l'aprovació dels punts reguladors del nou mandat.


Bases reguladores

Els nous grups municipals aproven per unanimitat la periodicitat de les sessions plenàries que, con ja és habitual, es realitzaran l'últim dijous de cada mes, a excepte dels mesos d'agost i desembre.

A més, també aproven la creació i composició d'una única Comissió Informativa Permanent, les delegacions del Ple en la Junta de Govern Local, el nomenament de representants de la Corporació en els diferents òrgans col·legiats amb competència del Ple, la creació de la Comissió d'Interàrees Permanent, que són creades a proposta de l'Alcaldia i que tenen per finalitat la coordinació de les regidories delegades una vegada a la setmana, i l'increment del personal eventual, dos en total, que quedarà constituït per un cap d'àrea de Gerència i un cap de Comunicació.

Paral·lelament, es va posar en coneixement les resolucions de l'Alcaldia en matèria de nomenament de les tinences d'Alcaldia, dels membres de la Junta de Govern Local, així com de les delegacions conferides per l'Alcaldia.

Per una altra banda, es va donar compte de la constitució dels diferents grups municipals i designació de portaveus: ERC —Ignasi Fargas—, PSC —Marc Sanabria—, Junts —Laura Navarro— i Cs —Andrés Martínez—; i de la composició de la Junta de Portaveus amb un integrant de cada grup municipal: Ignasi Fargas —ERC—, Marc Sanabria —PSC—, Laura Navarro —Junts— i Andrés Martínez —Cs—.

Un altre punt de la sessió va ser una nova modificació de Crèdit a càrrec del romanent de Tresoreria, la novena de 2023, destinada a les retribucions i Seguretat Social dels càrrecs electes, l'assistència per als Òrgans Col·legiats, i l'habilitació de crèdits en tres convenis amb entitats. El total de l'import, 92.664,50 euros. En aquest sentit, la modificació es va aprovar per majoria amb l'abstenció del PSC, Junts, Cs i un regidor d'ERC.

Pel que fa a l'establiment del règim de retribucions dels membres de la Corporació amb dedicació exclusiva —Oriol Lozano com a Alcaldia, Eva Soler com a «Un poble viu», i Patrícia Freire com a «Un poble socialment just»—, va ser aprovat per majoria amb el vot en contra del PSC, Junts i Cs, atès que l'oposició en bloc no està d'acord amb l'increment de la despesa en una nova dedicació exclusiva. Recordem que en l'anterior mandat només hi havien dues.


Meses electorals

Com a conseqüència de les properes Eleccions Generals per al 23 de juliol, el passat 26 de juny es va realitzar una altra sessió per a la designació de les persones que formaran part de les meses electorals, mitjançant el sorteig entre els veïns i veïnes que formaven part del cens.

En total, 19 meses que hi haurà repartides en els 7 col·legis que s'habilitaran a la vila. Els veïns i veïnes designats que no estiguin d'acord disposen d'un termini de 7 dies per presentar la corresponent al·legació davant la Junta Electoral de Zona, complimentant l'imprès corresponent i adjuntant els documents que acreditin els motius al·legats.


JMP 03072023