política
04-09-2021 #240

Ple extraordinari per a la modificació d'un punt del POUM

240-ple-extraordinari-per-a-modificar-el-poum-1630746645
L'antic espai de la Cooperativa i la bàscula municipal.

L'Ajuntament ha realitzat una sessió plenària extraordinària per a tractar un sol punt: l'aprovació inicial per a modificar el POUM per a la nova Plaça de la Cooperativa.

×

Aquest Ple extraordinari per a tractar un sol punt de l'Ordre del dia, tot just després de les vacances, s'ha fet per dues raons:

  • La informació es va traspassar a tots els regidors una setmana abans de la sessió plenària de juliol, temps insuficient per a estudiar i analitzar la proposta.
  • El termini de la suspensió de llicència per a fer les obres acaba el 15 de setembre.

Segons el regidor Jordi Plaza, aquesta modificació respon a una sentència judicial de març de 2019 que estima el recurs presentat per «Societat Agrícola Palauenca SL» contra l'aprovació definitiva del POUM feta a l'abril de 2015 i publicada a l'octubre del mateix any.

La sentència deixa sense efecte la Delimitació del Polígon d'Actuació Urbanístic PAU 04-La Cooperativa —on hi ha la botiga, la part del molí i la bàscula municipal—. Reconeix les atribucions dels usos del sòl. També reconeix el sòl com a sòl urbà consolidat i considera la superfície com a apta per a edificar.

Aquesta sentència obre la porta a diferents opcions per a solucionar el problema, com ara l'expropiació o com ara, modificar el POUM per a fer un nou Polígon d'actuació Urbanística, fusionant el PAU 04 amb el PAU 31; d'aquesta manera els propietaris traslladarien el seu poder privatiu al costat del Castell de Plegamans. Aquest nou PAU 44-Plaça de la Cooperativa permetrà fer complir l'objectiu de guanyar un espai públic per a la ciutadania al bell mig de la vila, «reforçant aquesta zona de vianants de tan important on hi ha serveis culturals, com el Teatre, la Sala Polivalent o el mateix Ajuntament».

Tots els grups municipals van votar a favor, emparant-se en què és un bé per a la ciutadania i, això, és per sobre de tot. Per tant, punt aprovat per unanimitat.


JMP 03092021