política
16-09-2019 #218

Palauencs i palauenques tornen a afegir presència a la manisfestació

218-palauencs-i-palauenques-a-la-manifestacio-de-l-anc-1568665967
Palauencs i palauenques a punt per marxar a la manifestació de la Diada, a Barcelona. [Foto: L’Alzina].
×

Pocs minuts després de la finalització dels actes oficials de la Diada, tant a la Plaça de l’Onze de Setembre com a la Sala Polivalent de la vila, el passat 11 de setembre, a quarts de dues, més de 200 palauencs i palauenques es van reunir a l’exterior de la Masia de Can Cortès per agafar els autocars que els portarien fins prop del tram 11, punt que els tocava dins de la manisfestació.

El lloc dels autocars d’aquest any ha canviat respecte d’altres anys, l’aparcament del pavelló esportiu Maria Víctor, ja que, amb el canvis al Carrer de Can Cortès i voltants, va millor per a la sortida dels autocars aquesta nova ubicació,

Enguany, l’ANC ha noliejat 3 autocars per al transport dels manifestants, un menys que l’any anterior, que en varen ser quatre. Tot i així, l’ànim dels palauencs continua intacte. A les 14 h, foto de grup i cap a la manifestació.

Segons informació que l’ANC va fer arribar a la nostra redacció, els ànims no han defallit, la reivindicació «no ha punxat» en cap moment, molts missatges, «objectiu, independència»eslògan de la manifestació d’enguany— i, el bon temps els ha acompanyat al llarg de la tarda.

«A les dues, trobada a Can Cortès amb la gent que ens ha acompanyat a Barcelona, a viure una Diada més. Foto de grup, tres autocars, bona animació i un viatge perfecte. Ens han deixat, pràcticament, al costat del nostre TRAM, l’11. Ens hem aplegat a la barana, sobre la Gran Via, on comença el túnel i en front de Les Arenes. S’ha afegit gent coneguda, altres han anat pel seu compte, tot normal. Alguns s’han endut el dinar i hem dinat allà perquè a les 15:00 ja érem al nostre lloc.

Pel que fa al desenvolupament de l’Acte, n’hi ha per a tots els gustos: Uns ja els ha estat bé, doncs el que importava era que fóssim molts perquè el context polític viscut aquest estiu, feia témer poca participació. Ho hem aconseguit altra vegada, hem estat molta, molta gent. Altres l’han trobat pesat perquè hi ha hagut molts discursos, altres esperaven alguna actuació musical...Tots sabíem, però, que enguany no era un acte festiu, sinó una Diada de reivindicació i de preparació per la sentència dels nostres presos i preses polítiques. El que sí ha sorprès a molta gent ha estat l’himne dels Segadors que s’ha cantat al final de l’acte. La versió gairebé no l’hem pogut cantar. Potser era una novetat important, però la gent el que vol és cantar i cantar fort. Un altre dia serà!

Gràcies a tothom per la confiança i fins la propera.», segons informe literal de l’ANC.