política
22-07-2023 | 22-07-2023 #261

Oriol Lozano, investit com a alcalde per segon mandat consecutiu

261-oriol-lozano-reelegit-alcalde-de-psip-1690022819

Com a conseqüència del resultat electoral de les Eleccions Municipals del passat 28 de maig, Esquerra podrà governar en solitari amb una majoria absoluta de 12 regidors. El passat 17 de juny, en Sessió plenària extraordinària, es va investir el nou govern per als propers 4 anys on Oriol Lozano continuarà com a cap de l'alcaldia del municipi.

×

El resultat electoral de les passades Eleccions Municipals celebrades el 28 de maig va donar la victòria, amb una majoria absoluta poques vegades vistes en l'era moderna al municipi, a Esquerra Republicana, amb Oriol Lozano al capdavant de la llista, que va atorgar 12 regidors al partit republicà —6 més que els anterior comicis municipals—.

El principal partit a l'oposició és el Partit dels Socialistes, amb Sanabria al capdavant, que ha perdut 2 regidors respecte de l'anterior mandat, quedant amb 3 regidors. La tercera força en vots va ser Junts, que ha perdut 2 dels regidors que en tenia. Finalment, Ciutadans-Ciudadanos ha perdut un regidor i s0ha quedat només amb un. Demòcrates, Palau en Comú Podem i CUP s'han quedat fora del Consistori.

En síntesi, ERC governarà en solitari amb una majoria absoluta de 12 representats al consistori, amb l'oposició del PSC —3—, de Junts —1— i de Ciutadans —1—.

En Sessió extraordinària de constitució, el Ple de la corporació va investir Oriol Lozano Rocabruna —ERC— com a Alcalde del municipi per al mandat 2023-2027 per segon mandat consecutiu. La sessió es va celebrar el passat 17 de juny al migdia, a la Sala de Plens de la Casa Consistorial.


Mesa d'Edat

Per a la celebració del Ple de Constitució es va formar una Mesa d'Edat composada pels dos càrrecs electes de més i de menys edat els quals es van encarregar de comprovar les credencials de la resta de regidors i regidores.

En el cas del nostre municipi van ser Joan Enric Mogas Pla, com al de major edat; i Naomi Mora Sánchez, com a la més jove.

D'aquesta manera i, després de la promesa o jurament de l'acatament de la Constitució Espanyola i de l'Estatut d'Autonomia, per part dels 17 nous regidors, es va constituir el Ple Municipal per al mandat 2023-2027 amb un total de 4 forces polítiques: ERC, PSC, Junts i Ciutadans.


Elecció de l'Alcaldia

Posteriorment, el Ple Municipal va procedir a l'elecció de l'Alcaldia. En aquest sentit, Oriol Lozano Rocabruna va ser elegit Alcalde per majoria absoluta, amb 12 vots favorables dels 17 amb què compta el Ple Municipal. Van votat a favor de la seva candidatura els regidors i regidores del grup polític que encapçala, Esquerra Republicana. Els regidors i regidores dels tres grups de l'oposició PSC, Junts i Ciutadans, van optar per l'abstenció.

Joan Enric Mogas, el regidor de més edat del nou Ple va entregar el «bastó de comandament» al reelegit alcalde qui es va dirigir al Ple en un discurs emotiu al mencionar a la família: «A més d'agrair de tot cor el suport de la ciutadania, que ens permetrà tirar en davant els nostres compromisos, vull fer un agraïment molt especial a les nostres famílies, que possiblement sigui el paper més difícil d'assumir, sempre en un segon terme, en silenci, aguantant tot allò que ens passa i que es diu, sigui veritat o mentida. Sempre esteu allà. Donar-vos les gràcies per la paciència que teniu i pel vostre suport incondicional».

El recent investit alcalde també va destacar la feina dels regidors i regidores que van treballar en el govern «però també als treballadors i treballadores. És cert que els polítics marquem les directrius, però sense l'esforç diari dels empleats públics no les podrien tirar endavant».

«Avui comencem un nou mandat amb un govern que gaudeix d'un ampli suport, el qual cal gestionar amb la màxima responsabilitat. Aquesta responsabilitat, que és del govern, també ho és dels grups de l'oposició si el seu objectiu compartit és el benefici de Palau-solità i Plegamans», va reblar Lozano.

Els regidors del nou consistori: Oriol Lozano, Eva Soler, Patricia Freire, Ignasi Fargas, Naomí Mora, Montserrat Flores, Jordi Aranda, Isvett de la Osa, Joan Enric Mogas, Gemma Montiel, Sergi Plaza i Helena Pou, per part d'ERC; Marc Sanabria, Joana Sánchez i Ignasi Martínez, pel PSC; Laura Navarro, per part de Junts; i Andrés Martínez, per part de Ciutadans.


JMP 24062023

GALERIA

×